Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Οι βαρβαρότητες των Λατίνων σταυροφόρων μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204)




Άγνωστες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση των Δυτικών στην Κωνσταντινούπολη μετά την άλωσή της (1204)
Σε ένα άρθρο μας στο protothema.gr στις 30 / 9 / 2017, είχαμε αναφερθεί στην άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους σταυροφόρους (1204) και στην απελευθέρωσή της το 1261. Σε ένα τμήμα του άρθρου αυτού είχαμε αναφερθεί στις φρικαλεότητες των Καθολικών σταυροφόρων σε βάρος των Ορθόδοξων Χριστιανών της Κωνσταντινούπολης, ιδιαίτερα στις βέβηλες ενέργειές τους στην Αγία Σοφία. Δυστυχώς όμως οι πολιτισμένοι, υποτίθεται, Λατίνοι προέβησαν και σε πολλές ακόμα βάρβαρες πράξεις, στις οποίες θα αναφερθούμε εκτενέστερα σήμερα.

Η συνέχεια ΕΔΩ



.......και εκάμαμε την Επανάσταση !

 


.......Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τες πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε "που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλια" αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας και ΟΛΟΙ και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι  και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, ΟΛΟΙ εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ COMPLETE ΚΑΙ ΤΟΥ FINISHED!!!



Κανένα Αγγλικό λεξικό δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς τη διαφορά μεταξύ COMPLETE και FINISHED.

Ωστόσο, σε ένα πρόσφατο συνέδριο γλωσσολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους καλύτερους γλωσσολόγους στον κόσμο, ο Samsundar Balgobin, από τη Γουιάνα, ήταν σαφώς ο νικητής!

Τελική πρόκληση του ήταν η εξής:

Ἐπὶ τέλους κάτι καλό ξημερώνει

 Διὰ πρώτην φορὰν εἰς τὰ 71 ἔτη τῆς ζωῆς μου αἰσθάνομαι ὅτι κάτι «καλὸν!» πρόκειται νὰ συμβῇ διὰ τὴν πατρίδα.

 

Σήμερον, 19.01.2021 ἤκουσον:

  1. Τὴν δήλωσιν ἀπὸ βήματος βουλῆς τοῦ ΥΠΕΞ περὶ ἐπεκτάσεως τῶν 12 μιλίων ἀνατολικῶς τῆς Κρήτης! Ὑπενθυμίζεται ὅτι τὸ τουρκολιβυκὸν σύμφωνον διέρχεται εἰς τὸ ὅριον τῶν ἕξ (6) μιλίων ἀνατολικῶς τῆς Κρήτης. Διὰ πρώτην φορὰν ἀντίλογος πρὸς τὴν Τουρκίαν! Ἀναλογικῶς πρέπει νὰ ἐτοιμαζόμεθα διὰ νέον «casus belli» παρὰ τῆς Τουρκίας, ὀπότε καὶ θὰ γίνῃ προφανὲς πρὸ ποίαν κατεύθυνσιν θὰ κλίνει ὁ ζυγὸς.