Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Όταν οι διάφοροι εκάστοτε "Υπ.ού.ργοι" συναγωνίζονται
ποιός θα "κόψει" περισσότερη Διδακτέα Ύλη από την
Σσπουδή της Γλώσσας και της Ιστορίας αυτού του πλασμένου από Μεγαλείο και Θυσία Τόπου, του στολισμένου με Δάφνη και Ελιά, πλησιάζουμε τον καιάδα του αυταφανισμού, όπως όλοι
οι ανιστόρητοι και κομπλεξικοί λαουτζίκοι που επώλησαν την "ταυτότητά τους"  αντί πινακίου φακής, γιατί τόσο πλέον την εκτιμούσαν. 

Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ετών 93


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, Μέλος του ΙΗΑ

Είναι πραγματικά δύσκολο να συνοψίσει κανείς μέσα σε ένα σύντομο κείμενο την ανεπανάληπτη προσφορά ενενήντα τριών (μέχρι σήμερα) χρόνων του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών αλλά και όλων των Κωνσταντινουπολιτών στην μάνα – Ελλάδα, που άνοιξε την αγκαλιά της από τις μαύρες μέρες του 1922, για να υποδεχτεί τον Ελληνισμό των αλησμόνητων πατρίδων ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τους τόπους που γεννήθηκε και τους τάφους των προγόνων του.

Ήταν το 1928 όταν επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες όπως ο Γεώργιος Ανδρεάδης, ο Ευγένιος Ευγενίδης, ο Κωνσταντίνος Ζαρίφης, ο Αλέξανδρος Κιοσέογλου, ο Αλέξανδρος Σινιόσογλου, ο Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, ο πρώτος Πρόεδρος της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Σπανούδης και τόσοι άλλοι, έβαλαν τα γερά θεμέλια του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στην οδό Δημοσθένους 117, στην Καλλιθέα Αττικής.

Ημέρα πένθους για τη Μακεδονία μας


                                                                 

Του Γεωργίου Τσακίρη

 

            Στις 25 Ιαν. 2019 η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών,  που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες από την Ελληνική και τη Σκοπιανή κυβέρνηση. Υπεγράφη με βιασύνη, αλλά με σπουδή, αιφνίδια, χωρίς την ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς να ληφθεί υπόψη η βούληση του Ελληνικού λαού που εκφράστηκε με τα τρία υπερμεγέθη σε όγκο συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσ/νίκη και χωρίς να θεωρηθεί μείζον εθνικό θέμα που απαιτεί πλειοψηφία 180 Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι αδύνατον να μην κλάψεις

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης


 

Τά σύμβολα δέν εἶναι ἐθνικισμός


Πως η εφεδρεία μπορεί να δώσει βάθος στην εθνική άμυνα

 Η σημερινή, 21ης Ιανουαρίου, απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αύξηση της θητείας, εκ των πραγμάτων, ανοίγει ξανά την συζήτηση περί εφεδρείας. Όχι την συζήτηση περί αμυντικού μοντέλου, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Η ανάγκη της ενεργούς και εκπαιδευμένης εφεδρείας είναι, ούτως ή άλλως, απολύτως απαραίτητη σε μια χώρα, αφ’ ενός, με την δική μας συνοριογραμμή και, αφ’ ετέρου, με το είδος και τον αριθμό των απειλών που αντιμετωπίζουμε.


Δυστυχώς, παρά τα πολλά παραδείγματα και συστήματα αξιοποιήσεως της εφεδρείας (εντός και εκτός ΝΑΤΟ), στη χώρα μας πλεονάζουν οι ειδήμονες και οι αρμόδιοι, στρατιωτικοί ή πολιτικοί, σοβαροί και μη, που με επιμονή ηλιθίου αρνούνται συστηματικώς την αναβάθμιση και ενεργοποίηση της εφεδρείας!