Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

«Ράγισε καρδιές» ο Στέργιος Καλόγηρος μιλώντας για την προδομένη Μακεδονία (βίντεο)

 «Ράγισε τις καρδιές» των Ελλήνων, μη μπορώντας να συγκρατήσει την συγκίνησή του στον αέρα της τηλεοπτικής του εκπομπής, μιλώντας για την «προδομένη Μακεδονία» της συμφωνίας των Πρεσπών και την διάψευση των προσδοκιών της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η «ψυχή» ενός από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, του «Βεργίνα TV», ο Στέργιος Καλόγηρος.

Τα καλά κρυμμένα μυστικά των διερευνητικών συνομιλιών

  Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσέρχεται στις διερευνητικές συνομιλίες  με την Τουρκία, με τη θέση ότι συζητά μόνον ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό, κρατικό,  ελληνικό χάρτη, με χωρικά ύδατα 6νμ,από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και τη Χίο και Ψαρά( 38:30Ν  παράλληλος) η Τουρκία δικαιούται  ΑΟΖ  στο Αιγαίο μέχρι 3%, λόγω της ύπαρξης της βραχονησίδας Τζουράφα και των νήσων Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου Ψαρών και Αντίψαρων και Αη Στράτη.

Τα 3 Όχι Σαμαρά ,24 ώρες πριν από τις διερευνητικές με τους Τούρκους

  


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήγαινε στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία έχοντας εξασφαλίσει “αντιπολιτευτική νηνεμία”. Η αντιπολίτευση μπορεί να ΄χει εκφράσει επιφυλάξεις και ανησυχίες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τις διερευνητικές, αλλά σε γενικές γραμμές τηρεί ήπια στάση. Η συνέντευξη του κ.Γιώργου Κατρούγκαλου ,πρώην ΥΠΕΞ και τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ στο Militaire.gr αποτυπώνει τη ψύχραιμη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνο που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είχε υπολογίσει τις δικές της “συνιστώσες”! Η συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή με τα 3 ΟΧΙ δείχνει ότι τα ελληνοτουρκικά θα αποτελέσουν το μεγάλο πονοκέφαλο της κυβέρνησης. Μαζί με την οικονομία και τον κορονοϊό.

Δούρειος ίππος, ή τακτικός ελιγμός οι διερευνητικές;
Με την έναρξη των διερευνητικών αυξάνεται η αβεβαιότητα στον ελληνικό λαό: α) για το περιεχόμενό τους, που παραμένει ασαφές λόγω του αναθεωρητισμού της Τουρκίας, β) για το σε ποιο πολιτικό περιβάλλον θα διεξαχθούν, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει με (χαμηλότερης έντασης) προκλήσεις και γ) για την έκβασή τους.

Οι προοπτικές κινούνται μεταξύ: α) μίας άμεσης ρήξης λόγω διαφωνίας για την ατζέντα, β) μίας διαιώνισής τους χωρίς απτά αποτελέσματα και πληροφορίες για την πορεία τους επί μακρόν (άλλα 5-10 χρόνια), γ) μίας ελληνικής υποχώρησης στην ατζέντα, που θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου", δίνοντας στους Τούρκους περιθώριο να αλλάξουν το ισχύον status quo.

Διερεύνησις των…”Διερευνητικών” από τον Ι.Μάζη – Γιατί βιαζόμαστε;


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 


Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:

 

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

Οφειλόμενη απάντηση στον εντιμότατο κύριο Άκσοι

  Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, Μέλος του ΙΗΑ

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, κατά την διάρκεια της πρώτης Διαδικτυακής Κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ απηύθυνε ένα χαιρετισμό στον οποίο τόνισε πως «Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι η Ελληνική Μειονότητα στην Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη δεν συνιστά εχθρό για την υπόλοιπη τουρκική κοινωνία», τονίζοντας πως η «Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, συγκλίνοντας με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα σεβασμού δικαιωμάτων του ανθρώπου και των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες».

Τουρκική Μεθόδευση Άλωσης Ολόκληρης της Κύπρου (του Φοίβου Κλόκκαρη*)


Ο στρατηγός ε.α. και πρώην Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου

Ο Κινέζος στρατηγός Σούν Τζού (5ος αιώνας π.Χ.) στην περίφημη πραγματεία του «Η Τέχνη τού Πολέμου» αποφαίνεται: «Η εξουδετέρωση τής αντίστασης τού αντιπάλου χωρίς μάχη, συνιστά την ιδανική επιδίωξη» (παράγραφος 2,κεφάλαιο <<Επίθεση με Στρατηγήματα.)

Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας για την Κύπρο, είναι ο έλεγχος ολόκληρης της νήσου , που επιβεβαιώνεται από τα ιστορικά γεγονότα (Τουρκανταρσία 1963-Τουρκική εισβολή 1974, κατοχή, εποικισμός, εθνοκάθαρση), περιλαμβάνεται σε κείμενα του τουρκικού κράτους (εθνικός όρκος τουρκικής εθνοσυνέλευσης 1920, εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956 κ.ά.) και σε βιβλία αξιωματούχων του, όπως το «Στρατηγικό βάθος» του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της, με την στρατιωτική επέμβαση του 1974, την κατάληψη του βορείου τμήματος της Κύπρου και την πλήρη τουρκοποίηση και ισλαμοποίησή του.