Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Santa Palabra - Son Pa Atenas (Official Music Video)

 

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 67


 

Στέλιος Κυριμλής 
 

25  Ιανουαρίου, 202


Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ και Καλή Χρονιά σε όλους σας,
Μετά από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, τώρα έχουμε καινούργιο πρόεδρο, αλλά η παράσταση συνεχίζετε…..συμβαίνουν πολλά!!..

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (αυτές τις σκέψεις μου τις έγραψα στις 15 Ιανουαρίου και θα ήθελα να τις συμπεριλάβω αν και κάπως παλιές, αλλά ισχύουν!))

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ» Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58100  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα

www.popsm.gr    popsm2014@gmail.com  τηλ. 23810-20189  κιν. 6977254045

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με αφορμή την δεύτερη επέτειο από την ψήφιση, στην Βουλή των Ελλήνων, της «Συμφωνίας των Πρεσπών» (25 Ιαν.2019), των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης (21 Ιαν.2018), των Αθηνών (4 Φεβ. 2018 και 20 Ιαν. 2019) και των εκατοντάδων άλλων σε πόλεις της Ελλάδος και όλου του κόσμου 

Τ Ι Μ Ο Υ Μ Ε

όλους τους αγνούς Έλληνες πατριώτες που ακούγοντας την φωνή  της ψυχής τους,  άφησαν τις δουλειές τους, πέταξαν στα σκουπίδια  τις κομματικές παρωπίδες, αγνόησαν την εθνομηδενιστική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και με υψηλό το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης  τους συμμετείχαν σε αυτά.

Στηβ Λάλας - ο μεγαλύτερος Έλληνας κατάσκοπος

 

Ταλαίπωρη Ελλάς.


Αγαπητοί μου,

Γιατί σάς προξενεί εντύπωση τό γεγονός, ότι ο Κουφοντίνας πρόκειται νά συνεχίσει νά εκτίει τήν ποινή του από τόν Σεπτέμβριο στό σπίτι του, αφού αυτό προβλέπει ο νόμος πού ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καί δέν κατήργησε η ΝΔ?

Γιατί σάς προξενεί εντύπωση ότι τά Σκόπια έχουν προβεί σε 117 παραβιάσεις τής συμφωνίας τών Πρεσπών καί η Κυβέρνηση δέν έχει κάνει καμία παράσταση πρός τό Συμβούλιο Ασφαλείας καί τόν ΟΗΕ γιά νά τήν καταγγείλει ?

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 

 Του συγγραφέα Σωκράτη Σίσκουsokr.siskos@gmail.com

 

 Ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση ξεκίνησαν από την Αμερική, από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Δαβίδ Ροκφέλερ στο Σικάγο και μαζί τους η ιδεολογία ότι, ο πατριωτισμός είναι συνώνυμος του φανατικού εθνικισμού και του απάνθρωπου φασισμού. 

Μέσα στο προπαγανδιστικό πλαίσιο μιας τέτοιας νοοτροπίας, αντιμετωπίστηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του και αποκλήθηκε, αν και εκλεγμένος με κανονικές εκλογές, μαζί με τους άλλους δημοκρατικά εκλεγμένους (σύμφωνα με τους διεθνείς παρατηρητές της νομιμότητας των εκλογών) ηγέτες Πούτιν της Ρωσίας και Όρμπαν της Ουγγαρίας, ως δικτάτορας, όμοιος με τον αποδεδειγμένο δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Ελλάδα που «μεγαλώνει» και η Ελλάδα που σβήνει…Η αναλγησία και η άνευ προηγουμένου απουσία του ελληνικού κράτους απ' τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να εξισορροπήσει την επιτυχία του σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος.

Εντούτοις ο «κουτσός» θρίαμβος δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια σωστή ζωή στους «άλλους» Έλληνες που εδώ και χιλιάδες χρόνια στέκουν απ' την άλλη πλευρά του Ιονίου.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Άγιος Γρηγόριος Ναζιανζηνός ή Θεολόγος
Στις 25 Ιανουαρίου κάθε χρόνου εορτάζεται η μνήμη του Μεγάλου Καππαδόκη Πατέρα της Εκκλησίας Γρηγορίου του Ναζιανζηνού ή Θεολόγου. Χρόνια πολλά στους Γρηγόρηδες.
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος γεννήθηκε στην Καππαδοκία, το έτος 329 και πέθανε στην Καππαδοκία, στις 25 Ιανουαρίου του έτους 390. Ήταν Έλληνας, Καππαδόκης θεολόγος που διατέλεσε και Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως.
Θεωρείται ευρέως ως ο πιο ταλαντούχος ρήτορας μεταξύ των Πατέρων της Εκκλησίας. Ως κλασικά εκπαιδευμένος ομιλητής και φιλόσοφος του Ελληνισμού, κατάφερε να συνδυάσει τον Ελληνισμό με την πρώτη Εκκλησία της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας.

...Οικογένεια Παπαδοπούλου Ώπα ρε! Μη τρομάζετε και αρχίζετε αμέσως τα «Πού εγεννήθης και πού κατοικείς» και ψάχνετε για νόμους με αναδρομική ισχύ κ.λπ. Όχι. Το κείμενο που ακολουθεί είναι απολύτως νομοταγές και δημοκρατικότατο. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία απ’ αυτό, παρά μόνο από όποιον δεν φοράει μάσκα.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Το μακρινό 1960 λοιπόν, «γυρίστηκε», ανάμεσα σε πάμπολλες, μία Ελληνική ταινία με τίτλο «Οικογένεια Παπαδοπούλου», (‘’Βοήθεια με παντρεύουνε’’, ο ατυχέστατος και καθόλου αντιπροσωπευτικός, πλην όμως αντιστασιακός, μεταγενέστερος τίτλος).  Η ταινία ήταν μεταφορά στην μεγάλη οθόνη μιάς πολύ επιτυχημένης ραδιοφωνικής σειράς, που έγραφε ο Βαγγέλης Γκούφας (η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια – τρομάρα της – Βικιπαίδεια, απαξιοί να το αναφέρει).