Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Μόνοι τους ξεμπροστιάζονται!

  


Γράφει ο Θανάσης Κ.

Η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην “Καθημερινή της Κυριακής”, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Είπε αλήθειες για το παγίδες που υπάρχουν μπροστά μας, και έθεσε τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί η Εξωτερική Πολιτική μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Εξήγησε ότι αυτό που ξεκινάει σήμερα με την Τουρκία δεν είναι “διαπραγματεύσεις” – το ίδιο άλλωστε, λέει και η κυβέρνηση.

Δεν είναι καν “διάλογος” με την Τουρκία.

Το θαύμα του Πολεμικού Ναυτικού: Η «μαφιόζικη» μετατροπή των υποβρυχίων 214 σε φονικά όπλα

 


Υπάρχει πια ένας τομέας στον οποίο οι Έλληνες εμπειρογνώμονες είναι κορυφαίοι στο είδος τους παγκοσμίως

Τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα και οι συμβάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κυρίως τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 έχουν ταυτιστεί με αμαρτωλές πρακτικές και αθρόα διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Υπάρχει όμως στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και μια καινοφανής περίπτωση εξοικονόμησης πολύ μεγάλων πόρων, μέσω ενός προγράμματος που θα έπρεπε να διδάσκεται σε κάθε σεμινάριο Δημόσιας Διοίκησης.

Αν στη μία άκρη της όχθης βρίσκονται οι ρεμούλες και οι μίζες, στην αντίπερα είναι αυτό – το σχεδόν ακατόρθωτο – που πέτυχε το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) τη διετία 2014-15, με την υπόθεση των τριών υποβρυχίων 214 και του ενός 209, όπως αυτό αποτυπώθηκε σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Ο πρέσβης-υπηρέτης του Ερντογάν προδιαγράφει το τέλος του: Λευκωσία και Αθήνα πήραν λάθος δρόμο…

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι σχέσεις της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τελικά στον αέρα. Αν και για αρκετό διάστημα είχαμε προβληματιστεί λόγω κάποιων περίεργων διορισμών από το επιτελείο του νέου προέδρου της Αμερικής, άρχισαν σημαντικοί άνθρωποι στην αμερικανική πρωτεύουσα να πείθονται ότι η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα πάρει το χρόνο της με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν θα βιαστεί να δώσει “σχοινί σωτηρίας” της Τουρκίας και δεν θα παίξει με τον Ταγίπ Ερντογάν το παιγνίδι του πρώην προέδρου, Ντοναλντ Τραμπ.

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008. ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ

 Μας λείπεις. Μα πιο πολύ λείπεις στην Ελλάδα! Στα παιδιά της! Στις Εκκλησιές της! Στους Αγώνες της! Το όραμά σου όραμά μας! Και η μορφή σου έμβλημά μας!

 

Στις 28 Ιανουαρίου του 2008 και ώρα 5:15 το πρωί άφησε τη τελευταία του πνοή ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Χριστόδουλος σε ηλικία 69 ετών.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, η Ορθοδοξία απανταχού Πενθεί. Η ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εσωτερικών κηρύττει τετραήμερο εθνικό πένθος.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Είναι γνωστό πως υπάρχουν διάφορες μορφές βίας με πιο συχνές τη σωματική και τη σεξουαλική κακοποίηση. Ας δούμε γενικότερα τι ακριβώς είναι η βία.

 

Η βία λοιπόν ορίζεται ως εξής: οποιαδήποτε παράνομη πράξη, παράλειψη ή συμπεριφορά με την οποία προκαλείται άμεσα σωματική, σεξουαλική ή ψυχική βλάβη σε οποιοδήποτε άτομο από άλλο άτομο η ομάδα ατόμων και περιλαμβάνει και την βία που ασκείται με σκοπό την επίτευξη σεξουαλικής επαφής χωρίς την συγκατάθεση του θύματος, καθώς επίσης και τον περιορισμό της ελευθερίας του.

Η ορκωμοσία του Κυβερνήτη Ι. Καπποδίστρια στις 25 Ιανουαρίου 1828 και το έργο του

1. Η εκλογή του Καποδίστρια ως Κυβερνήτη
Ο Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα, στις 10 Φεβρουαρίου 1776 και δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, στις 27 Σεπτεμβρίου (με το παλαιό ημερολόγιο)/ 9 Οκτωβρίου (με το νέο ημερολόγιο) του έτους 1831.
Υπήρξε Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και αργότερα πρώτος Κυβερνήτης του νέου ελληνικού κράτους κατά τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία η χώρα τελούσε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων.