Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ο Σαμαράς, ο Βαληνάκης και τα… «υπονοούμενα»!

 


 

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Τελικά ο Σαμαράς επαληθεύθηκε πλήρως πριν ακόμα περάσουν δύο 24ωρα από τη δημοσίευση της συνέντευξής του στην “Καθημερινή” της περασμένης Κυριακής!

* Είπε ο Σαμαράς ότι η επανάληψη των “διερευνητικών συνομιλιών”  ακυρώνει τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΗΚΕΙΝ


                                               Δημήτρη Κ. Μπάκα 


Το συνυπάρχειν δεν ταυτίζεται πάντα με το συνανήκειν. Το συνανήκειν συνιστά  ατομική και συλλογική αρετή, ενώ το συνυπάρχειν είναι ουδέτερο.  Είναι δυνατόν να νοιώθουμε την ανάσα ενός φιλικού προσώπου και όταν  ακόμη βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας. Αντίθετα άνθρωποι  ζουν στη διπλανή πόρτα ή στο ίδιο σπίτι και νοιώθουν σαν ξένοι!  Γιατί δεν επικοινωνούν και δεν  έχουν αλληλοκατανόηση. Έτσι αισθάνονται σαν ξένοι ή και εχθροί ακόμη. Δεν αναφερόμαστε  στον φατικό λόγο! Σε μια καλημέρα ή ένα νεύμα ευγένειας ή χαιρετισμό  που μας λένε τόσο πολλά  και μας φέρνουν ψυχικά  τόσο κοντά!

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας ως κριτήριο ισονομίας και δημοκρατίας.


Πολλά… Εν ολίγοις (29/1/2021)


Παρέλαση την 25η Μαρτίου για 200 χρόνια από την επανάσταση- Πρόσκληση σε Πούτιν, Μακρόν, Κάρολο Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/parelasi-tin-25i-martiou-gia-epanastasi-prosklisi-se-poutin-makron-karolo Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

 



Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας.  

Σε αντίθεση με τις τις δυο προηγούμενες παρελάσεις που δεν έγιναν λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει την παρέλαση, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Oι Έλληνες Ντασό: Με ρίζες στη Θεσσαλονίκη η δυναστεία των Rafale

 


Η άγνωστη ιστορία της οικογένειας που δημιούργησε τον κολοσσό της αεροναυπηγικής, η οποία δεν πούλησε ποτέ αεροπλάνα στην Τουρκία από άποψη - Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Λοράν που αγαπά την τέχνη, το καλό κρασί και κυκλοφορεί με Fiat500

«Αισθάνομαι Θεσσαλονικιός και Ελληνας, όσο αισθάνομαι και Γάλλος». Αυτά τα λόγια επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Λοράν Ντασό, ο απόγονος της δυναστείας Ντασό, που διοικεί, μαζί με την οικογένειά του, τον γαλλικό κολοσσό της αεροναυπηγικής Dassault Aviation, κατασκευαστή των μαχητικών Mirage και Rafale, όταν βρέθηκε στη γη των προγόνων του στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Τα νησιά του Αιγαίου ως αβύθιστα πυραυλοφόρα – Πως μπορεί να αποκλεισθεί ο πόλεμος



 Όταν στις 13 Ιουνίου 1944 η ναζιστική Γερμανία εξαπέλυσε την πρώτη ιπτάμενη βόμβα V1 εναντίον βρετανικού εδάφους έθεσε τα θεμέλια για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πολέμου. Η V1 ήταν ένα αργοκίνητο και μάλλον ανακριβές όπλο, το οποίο προωθείτο από αυλοαεριωθητή. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτές τις ιπτάμενες βόμβες δεν κατάφερε καν να φτάσει τις βρετανικές αρχές, ενώ πολλές καταρρίφθηκαν.

Έκτοτε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Οι Γερμανοί βλέποντας την χαμηλή απόδοση της V1 σχεδίασαν τον πύραυλο V2, τον πρώτο βαλλιστικό πύραυλο παγκοσμίως.

Αναστολή του τουρκολιβυκού συμφώνου αποφάσισε η δικαιοσύνη στη Λιβύη

  


Το Εφετείο της Al-Bayda στη Λιβύη εξέδωσε απόφαση για την ακύρωση των διατάξεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με έδρα την Τρίπολη, σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων και τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.