Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ο (δημοσιογραφικός) επίλογος της τραγωδίας των Ίμίων: Τα ψέματα των πολιτικών και η μόνη αλήθεια…

 


FILE PHOTO (1 Φεβρουαρίου 2017): Τα Ίμια όπως φαίνονται από ελικόπτερο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στεφάνι στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού. 1 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ότι είχαμε να πούμε, λοιπόν, για την τραγική υπόθεση των Ιμίων, το είπαμε. Μετά από μία απαράδεκτη συμφωνία, που δυστυχώς την ήθελε πολύ η τότε ελληνική κυβέρνηση, ξεκίνησε το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου. Και στη Μαδρίτη, στη συνάντηση του κ. Κώστα Σημίτη με τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, το γκρίζο κάλυψε όλο το Αιγαίο.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια και μην ακούτε τις δικαιολογίες του κ. Σημίτη και του τότε υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου. Δεν πρόκειται για ένα κομματικό παιγνίδι. Πρόκειται για μία εθνική υπόθεση.

Αν δεν θέλετε ελληνοτουρκικό πόλεμο φτιάξτε δεύτερη γραμμή αποτροπής (του Κώστα Γρίβα)

  


Αποτελεί αναντίρρητο γεγοvόs ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου το ενδεχόμενο πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία βρίσκεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 1974 έως σήμερα. Και ένας από τους λόγους που φθάσαμε σε αυτό το σημείο είναι το ότι η ελληνική πλευρά περιφρόνησε τη στρατιωτική αποτροπή και εγκλωβίστηκε σε μια φαντασίωση αναφορικά με τον πυροσβεστικό ρόλο κάποιων (υποτιθέμενα) ισχυρών διεθνών παραγόντων.

ΜΕΓΙΣΤΗ Ή ΚΙΥΘΗΝΗ Ή ΠΟΛΥΙΣΤΩΡ Ή ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

 


Πολλά… Εν ολίγοις (2/2/2021)


Απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτή είναι η συμφωνία για τα Ίμια και το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου

 


Ο θαλάσσιος χώρος των Ιμίων, ο τόπος θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, και Έκτορα Γιαλοψού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Επειδή έχω διαβάσει πολλά κείμενα τις τελευταίες 48 ώρες για τη συμφωνία των Ιμίων, θα ήθελα να επαναφέρω στη μνήμη τουλάχιστον αυτών που πραγματικά σέβονται την ιστορία και ΔΕΝ την παραποιούν, ένα συγκλονιστικό απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αναφέρει την αλήθεια για τα συμβάντα εκείνης της βραδιάς, που οδήγησαν στο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου Πελάγους.

Πρόκειται για το κείμενο που έμεινε γνωστό ως τη Συμφωνία των Ιμίων.

Το έγγραφο κέρδισε η ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγήθηκα τότε, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάναμε, αναζητώντας τα έγγραφα για την κρίση των Ιμίων. Θα το διαβάσετε παρακάτω, αλλά θα ήθελα να καταγράψω το εξής, που είναι σημαντικό για όσους από εμάς ασχολούμαστε με την έρευνα: