Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

“Τα δυστυχή C-130″…Ο Κων.Φράγκος γράφει στους ΔιαξιφισμούςΤου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΙΜΙΑ: 25 χρόνια μετά

  • Εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των κονδυλοφόρων που έσπευσαν να προσφέρουν «κριτικές» για την εθνική τραγωδία και άσκοπη θυσία των τριών (3) Αξιωματικών του ΠΝ στα Ίμια.
  • Παρέλειψαν, όμως, πλην του εκλεκτού μου φίλου, κορυφαίου Αξιωματικού Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Κων. Ζιαζιά ν’ αναφέρουν τα πλέον στοιχειώδη που οδήγησαν στην τραγωδία.

o Ως ΥΕΘΑ είχε επιλεγεί από την Κυβέρνηση Μιμής – Ανδρέα ο μακαρίτης Γεράσιμος Αρσένης γνωστός για την αναποφασιστικότητα και διοικητική ανεπάρκεια.

o Η Ηγεσία των ΕΔ συγκροτήθηκε από ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ, με, οπωσδήποτέ, μειωμένο κύρος και αλληλοϋποβλεπομένους.

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ: Ιωάννης Θεοφιλόπουλος


Το δίλημμα: υποτέλεια ή συντριβή

 


Γράφει ο 

Αν υπάρχει ένα ακαταμάχητο τεκμήριο της παρακμής μας των σημερινών Ελλήνων, δεν είναι η ολοκληρωτική οικονομική χρεοκοπία του κωμικού μας κρατιδίου ούτε η ανίατη, μικροπρεπέστατη συμφεροντολαγνεία όσων διαχειρίζονται την εξουσία και όσων τη διεκδικούν. Δεν είναι η κατακόρυφη πτώση επιπέδου της κατά κεφαλήν καλλιέργειας, μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ο εξωφρενικός πρωτογονισμός της δημόσιας «πληροφόρησης» και «ψυχαγωγίας», η ανυποληψία του σχολείου, ο ιλιγγιώδης εκπεσμός των πανεπιστημίων. Δεν είναι ο αδίστακτος σε αναισχυντία αμοραλισμός, η διαστροφή ως «δικαίωμα», η αρνησιπατρία ως κορδακισμός, η ατιμία ως προϊόν.