Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ

 

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΟΥΝΗ

 

Ο αιρετικόςΕ ύ γ ε   Π α ν α γ ι ώ τ η , Ά Ξ Ι Ο Σ! ! !


Μέσα στη μπίχλα της μεταπολιτευτικώς διαμορφωθείσας  κοινωνίας και κάτω από τα νάματα, 
από τη μια μεριά της αριστερίλας και του δεσπόζοντος κομμουνιστικού βόθρου..... 
και από την άλλη των πάσης φύσεως, καλοζωισμένων άβουλων και προσκυνημένων νενέκων,
των πρόθυμων να ξεπουλήσουν, προκειμένου να μην απωλέσουν τις βολές και τα "λάφυρα" τους....
Συνεχίζει η χώρα να κατρακυλά στην απαξία της, παρά τις ελάχιστες προσπάθειες, 
που δυστυχως άτολμα, προσπαθούν να πραγματώσουν οι νυν κυβερνώντες, για να βάλουν το τόπο, 
σε μια ελλείπουσα τροχιά προόδου....αποσπώντας την, από τα παραπάνω τέρατα που 
την υποσκάπτουν.

Πως ο εκ των έσω υβριδικός πόλεμος αυτοκαταργεί την Ελλάδα

 


Ένας από τους λόγους που ο γράφων αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την έναρξη των "διερευνητικών" επαφών ήταν ότι θα έδινε την ευκαιρία σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα διαμορφωτών γνώμης εν Ελλάδι να επιχειρήσουν, για μια ακόμη φορά, να επιβάλλουν ως "αναντίρρητη" αλήθεια τις απόψεις τους περί "εξομάλυνσης" των σχέσεων με την Τουρκία, δια της παραχώρησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Εάν αυτός δεν είναι εκ των έσω υβριδικός πόλεμος τι είναι;

Οι συνυπεύθυνοι (του Κων/νου Αργυρόπουλου)

  Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου

Τα όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας -καθώς πιστεύω- είναι εκτός πάσης λογικής. Και εξηγούμαι. Ο Τούρκος συνιστά έναν εχθρό, ο οποίος ουδέποτε στην μεταξύ της φυλής των Ελλήνων και των Μογγόλων επαφή και στην καταναγκαστική τους γειτνίαση από τον VI μ.Χ. αιώνα, έχει να επιδείξει ένα κάποιο ανθρώπινο πρόσωπο. Είναι βάρβαρος στην συμπεριφορά του και απέχει από οιαδήποτε σχέση εμπιστοσύνης και αποδεκτικότητας από τον πολιτισμένον δυτικόν κόσμον. Αυτή είναι η μία παράμετρος σειράς συλλογισμών της κοινής λογικής. Η κοινή λογική αποφαίνεται, ότι ο Τούρκος είναι Τούρκος και θα παραμείνει Τούρκος εις τους αιώνας. Επίσης η στάση των Ελλήνων είναι αποκρυσταλλωμένη, ως προς τις εκδηλούμενες  σκέψεις, συναισθήματα και προσδοκίες του ανατολίτη. Είναι επιφυλακτική, πλήρης περιεργείας και σωρείας ερωτημάτων. Ωστόσο το πρόβλημα είναι αλλού. Ευρίσκεται στην πλευρά του «Δυτικού Πολιτισμού».

Telly Savalas - Telly ... Who Loves Ya, Baby 1976 - Greek Dance

 

«Τετράδια» (πολιτικού διαλόγου, έρευνας και κριτικής)


Λόγω του ότι την , 4/2/1843 πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) και της συγκυρίας των 200 χρόνων γενικότερα.


Αναφέρει στο γνωστό απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του στον Γεώργιο Τερτσέτη «Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από το 1770 έως το 1836», ο Γέρος του Μοριά

Γιώργος Λεκάκης. Δανείζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά στο εξωτερικό για 50 χρόνια!

 Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

giorgos.lekakisΟ Γιώργος Λεκάκης είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος, κοινωνιολόγος, λαογράφος και στιχουργός. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας και μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Διεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου και των κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών.

Μου μίλησε σήμερα για τον καινούργιο αντεθνικό νόμο 4761 του 2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 248/Α/13.12.2020, ο οποίος αντικατέστησε τον νόμο 3028 του 2002.

Ιερά Τεμένη (τζαμιά) στην ΕλλάδαΓράφει ο Ιωάννης Φωτιάδης*

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορούσε συχνά την Ελλάδα ότι είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ, όπου στην πρωτεύουσά της δεν υπάρχει τζαμί.

Η ιστορία είναι λίγο παλιά. Το 2000 ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση ο νόμος 2833 δια την κατασκευή τζαμιού στην περιοχή Χουσμούζα Παιανίας και μάλιστα με χρηματοδότηση της Σ. Αραβίας. Τούτο δεν κατασκευάστηκε λόγω μεγάλης αντιδράσεως του κόσμου και της εκκλησίας (Αρχιεπίσκοπος ο μακαριστός Χριστόδουλος).

Ιδίωμα της ελληνικής γλώσσας

 Παράδειγμα της ελληνικής καππαδοκικής διαλέκτου, όπως μιλιόταν στην Αξό της Καππαδοκίας και συνεχίζει να μιλιέται και σήμερα σε κάποια από τα χωριά της Ελλάδας, όπου έχουν εγκατασταθεί Αξενοί.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

 

Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: «Αυτές δεν είναι δηλώσεις συμμάχου»

Posted: 05 Feb 2021 11:41 AM PST

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ (David Satterfield), αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, όπως γράφει τουρκική εφημερίδα.Ο Σάτερφιλντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σοϊλού ως ‘αβάσιμες’: «Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι υπεύθυνες δηλώσεις συμμάχου και

« Συμβουλάτορες»


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Σύμφωνα με τον αρχαίο συγγραφέα και κωμωδοποιό Μένανδρο [3ος  π.Χ.] «Άπαντες εσμέν εις το νουθετείν σοφοί, αυτοί δε αμαρτάνοντες ου γιγνώσομεν»  Που σημαίνει, όλοι είμαστε πρόθυμοι για συμβουλές στους άλλους, οι ίδιοι όμως όταν σφάλλουμε το αγνοούμε. Το ίδιο περίπου λέει και η λαϊκή παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Συμβουλές και νουθεσίες από κάθε μεριά και σε όλες τις ηλικίες. Από γονείς, δασκάλους ,καθηγητές, κληρικούς, πολιτικούς,  προπονητές, σκηνοθέτες και πάσης φύσεως «δασκάλους» και ποδηγέτες. Όλοι μιλούν για ηθικές αξίες, για ιδανικά,  για αγάπη προς όλους,  συγχωρετικότητα, ανεκτικότητα, φιλανθρωπία, αλληλεγγύη και εν γένει χρηστή συμπεριφορά. Όμως ποιός είναι ο βίος και πολιτεία όλων εκείνων που διδάσκουν και συμβουλεύουν; Συμφωνούν τα λόγια τους με την βιωτή τους; Πολύ σπάνια.

Stealth «γροθιά» για τους σκληρούς SOF του Πολεμικού Ναυτικού: Το σκάφος ανορθόδοξου πολέμου των «κουρσάρων» του Αιγαίου

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Οι «κουρσάροι του Αιγαίου», οι ομάδες των ΟΥΚ που βρίσκονται μονίμως στο ανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους, πλέον έχουν το δικό τους «μακρύ δόρυ» που είναι ικανό να τους προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και να τους προσφέρει τον όγκο πυρός που χρειάζονται για οποιαδήποτε αποστολή κρούσης αν απαιτηθεί.

Οι «κουρσάροι» είναι από εκείνους που το Αιγαίο το έχουν ως δεύτερο σπίτι τους και δεν το εγκαταλείπουν ποτέ. Ταξιδεύουν απ’ άκρη σ’ άκρη, επαναλαμβάνουν τις αναγνωρίσεις σε νησιά και μικρονήσους και καταγράφουν οτιδήποτε κρίνεται αναγκαίο.