Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Η απόλυτη πρόταση του Πάιατ για το Π.Ν: Προσφέρουμε φρεγάτα κατασκευασμένη στην Ελλάδα!

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είναι και εξαίρετος διπλωμάτης, είναι και πραγματικός φίλος της Ελλάδας.

Το έχει αποδείξει και ας μην εισερχόμαστε τώρα σε συζήτηση για ένα γεγονός. Βεβαίως, και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Πατρίδας του και καλά κάνει, διότι αυτός είναι ο βασικός σκοπός της αποστολής του κάθε πρέσβη, της κάθε χώρας, σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Μητσοτάκης στα άγια χώματα της Κύπρου: Κύριε Πρωθυπουργέ, μην δεχθείτε να πουλήσουν το νησί… Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, για μία ακόμη φορά, τα ιερά χώματα της Κύπρου. Στη συνέχεια θα πάει “να τα πει” και “να τα συμφωνήσει” με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για πολύ σημαντικές επισκέψεις και συζητήσεις. Στρατηγικές συζητήσεις…

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να πούμε στον Πρωθυπουργό της Μητέρας Πατρίδας, ότι η Κύπρος χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ την βοήθεια της Ελλάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ "ΜΑΓΚΕΣ"

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες.

Σήμερα είπα  να το ρίξουμε λίγο έξω, με Ελληνικό τραγούδι και λίγα απλά λόγια καρδιάς

.

Να ξεκινήσω με τον Τέλι Σαβάλα 

Εξαίρετος!!!

 Ρώτησαν τον ιδρυτή του Ντουμπάι, Σεΐχη Ρασίντ, πώς βλέπει το μέλλον της χώρας του και εκείνος απάντησε:

«Ο παππούς μου ίππευε καμήλα, ο πατέρας μου το ίδιο, εγώ οδηγώ Μερσεντές, ο γιος μου Land Rover, ο εγγονός μου πάλι Land Rover θα οδηγεί, αλλά ο δισέγγονος μου μάλλον πάλι καμήλα θα ιππεύει…»

Γιατί το λέτε αυτό;

Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη – Συνέντευξη της πρώτης γυναίκας που έγινε Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία 


Συνέντευξη της πρώτης Γυναίκας Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη , μέλος του ΙΗΑ, προς Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

Η κ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη πρώτη Γυναίκα Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας , πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος επιτροπής για τις Γιορτές των 200 Χρόνων, Συγγραφέας η οποία έχει δώσει πολλές διαλέξεις στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου με Βραβεύσεις και με την ύψιστη βραβευση της τιμής της Λεγεώνας του Γαλλικού Κράτους .Ειχα την τιμή για μια ακομα φορά να μου παραχωρήση συνέντευξη για τις γιορτές για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Πρώην επικεφαλής ΓΔΑΕΕ: Να γιατί επικρατεί αυτό το μπάχαλο με τους εξοπλισμούς! Το Μαξίμου ακούει;

 


Με μια συνέντευξη που σχεδόν σοκάρει με την ευθύτητα των απαντήσεων, ο πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κυριάκος Κυριακίδης, δίνει απαντήσεις για τα κακώς κείμενα στον χώρο των ελληνικών εξοπλισμών. Το “σοκ” αφορά τα αίτια που δεν έχουν επιτρέψει να υπάρξει πρόοδος στον τομέα: Αδιαφορία; Ανικανότητα διαχείρισης; Ευθυνοφοβία; Ιδιοτελή συμφέροντα; Το σίγουρο είναι ότι όσα δόθηκαν ως απαντήσεις, με αποκορύφωμα την έκκληση για “ποινικοποίηση της αδράνειας”, αποκαλύπτουν την διαχρονική παθογένεια του συστήματος και την ανικανότητα της πολιτικής τάξης της χώρας να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, ευθυγραμμίζοντας το ελληνικό σύστημα και το νομικό πλαίσιο που το διέπει με τη διεθνή πρακτική. Ας επιχειρήσουμε να τα κωδικοποιήσουμε, αφού πούμε ότι η συνέντευξη δόθηκε στον καλό συνάδελφο Πάρι Καρβουνόπουλο και το φιλικό μας “militaire.gr“.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΔΑΕΕ
Η υπηρεσία έχει και δομικό πρόβλημα. Δεν μπορεί αξιωματικός π.χ. από τις περιπολίες και τα επιχειρησιακά καθήκοντα στον Έβρο να βρεθεί έτσι απλά να διαπραγματεύεται με επιτελεία κολοσσών της αμυντικής βιομηχανίας που διαθέτουν κάθε λογής εξειδικευμένα στελέχη. Απαιτείται να υπάρχει εξειδίκευση και ειδικές σπουδές στο αντικείμενο όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες -δυτικές τουλάχιστον- χώρες.

Οι διερευνητικές συνομιλίες δεν είναι λύση, αλλά πρόσχημα*Ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου απαντά με άρθρο στον κ. Ροζάκη, για τις διερευνητικές

του Δρ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ(**)

Δηλώνοντας εξαρχής ότι έχω ισχυρές αμφιβολίες για την επιτυχή έκβαση των νέων διερευνητικών (μετά τους 60 γύρους από το 2002 ως το 2016), θεωρώ ότι η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν θα μπορούσε να αποφύγει, χωρίς πολιτικο-διπλωματικό κόστος, τη συμμετοχή της, λόγω της στάσης των Δυτικών συμμάχων και εταίρων μας, οι οποίοι τις επέβαλαν προσπαθώντας να μεταθέσουν το πρόβλημα στο μέλλον και βέβαια έχοντας αυταπάτες για τις θέσεις και τις προθέσεις της Τουρκίας.