Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανικές “κατηγορίες” για …”ελληνικό μαξιμαλισμό” στη Μεσόγειο!Η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ με τη Γερμανίδα ομόλογο του Αννγκρέτ Κράμπ Κάρενμπαουερ, φαίνεται ότι επιβεβαίωσε αυτό που όλο και περισσότεροι υποψιάζονται: η Τουρκία με τις “διερευνητικές” έχει πάρει το “συγχωροχάρτι” που επιζητούσε, συζητά με όλους και διαπραγματεύεται , χωρίς να ΄πει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω απ΄ όσα παράλογα απαιτεί σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Τελευταίο θέμα που μένει να ρυθμίσει είναι οι S-400 που ενοχλούν τις ΗΠΑ. Το ερώτημα τι κερδίζει η Ελλάδα από το συγχωροχάρτι προς την Τουρκία παραμένει.

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 70

       


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Eίχε δεν είχε ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας πάει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και στο τέλος ευτυχώς, για διάφορους λόγους μερικούς που γνωρίζουμε και πολλούς που δεν γνωρίζουμε, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, ανεξάρτητα από το πως τις ονομάζει η Κυβέρνηση. Το έχουν πεί πολλοί ειδικοί, όπως το έχω γράψει και εγώ στις σκέψεις μου, η φοβική αυτή κυβέρνηση πριν να κάνει καμία κίνηση για την Χάγη, να ασκήσει τα νόμιμα διεθνή δικαιώματά της, εξαγγέλλοντας 12 ν.μ. στο Αιγαίο και να ανακηρύξει την διεθνώς νόμιμη ΑΟΖ της χώρας μας, η οποία έχει κοινά σύνορα με την ΑΟΖ της μαρτυρικής και εγκαταλελειμμένης Κύπρου, χωρίς την οποία δεν νοείται Ελλάς.

Οι Αμερικάνοι απέρριψαν την πρόταση-παγίδα του Χουλουσί Ακάρ για τους S-400: ‘Η όλα… Ή τίποτα…Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

“Οι ρωσικοί S-400 δεν είναι συμβατοί με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, απειλούν την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ και είναι ασυμβίβαστοι με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ”.

Απασφάλισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις, ερωτώμενος για την βλακώδη πρόταση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, να παραμείνουν οι ρωσικοί S-400, παροπλισμένοι, όπως -ας πούμε- οι ρωσικοί S-300 της Κύπρου, που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην Κρήτη. Η παραπάνω είναι με ακρίβεια η απάντησή του.

ΤΟ «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ» ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ Δ.ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ;

Το Βόρειο τμήμα της πατρίδας μας, πάνω από τον Όλυμπο, συμπληρώνεται από την όμορφη πλούσια γη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας και την εξίσου καρποφόρα ωραία ΘΡΑΚΙΚΗ γη και τον ΕΒΡΟ μας..

Η Κεμαλική (Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ=«Τούρκος πατέρας») Τουρκική «αδηφαγία» αφού Τουρκοποίησε (κυριολεκτικά «κάθαρση») όλη τη Μικρά Ασία σφάζοντας, καίγοντας, Σμύρνη κλπ., προσφυγοποίησε γηγενείς λαούς, εκ των οποίων μεγαλύτερος και αρχαιότατος εκεί ο Ελληνικός λαός, και μετά ο Αρμενικός, όπου δεν έχει μέχρι σήμερα και δια του κ. Τ. Ερντογάν, να εποφλαμιά αρπακτικά τα εδάφη όλων των γειτονικών κράτους της Τουρκίας.. Με στρατηγικές συνεχούς παραβίασης κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, με μεθοδεύσεις απειλών και βιασμού των  όμορων λαών..

Πως ο εκ των έσω υβριδικός πόλεμος αυτοκαταργεί την Ελλάδα (Γρίβας Κώστας)

 Ένας από τους λόγους που ο γράφων αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την έναρξη των «διερευνητικών» επαφών ήταν ότι θα έδινε την ευκαιρία σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα διαμορφωτών γνώμης εν Ελλάδι να επιχειρήσουν, για μια ακόμη φορά, να επιβάλλουν ως «αναντίρρητη» αλήθεια τις απόψεις τους περί «εξομάλυνσης» των σχέσεων με την Τουρκία, δια της παραχώρησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Εάν αυτός δεν είναι εκ των έσω υβριδικός πόλεμος τι είναι;

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι: Από ό,τι φαίνεται δεν μιλάμε μόνο για τη σχολή σκέψης που χαρακτηρίζουμε «κατευναστική», αλλά ενδέχεται να βρισκόμαστε σε φάση στρατηγικής υβριδικής επίθεσης από πλευράς της Τουρκίας, στην οποία συμμετέχει, ελπίζουμε ασυνείδητα, ένα διευρυμένο τμήμα των ελληνικών ελίτ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΙΗΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

  


Το ΔΣ του International Hellenic Association απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λάρνακας με κοινοποίηση στον Υπουργο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Νουρή  για την οφειλόμενη μετονομασία της “Οδού Ισταμπούλ” του Δήμου Λάρνακας σε “Οδό Κωνσταντινούπολης”. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς:

  • Αξιότιμο Δήμαρχο Δήμου Λάρνακας Κύριον Ανδρέα Βύρα, (e-mail Δημάρχου Λάρνακας andreasvyras@larnaka.com)
  • Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λάρνακας (Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου municipality@larnaka.com)

Κοινοποίηση: