Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ηχηρή παρέμβαση -“φροντιστήριο” Παυλόπουλου στην κυβέρνηση για τις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας

  


Ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.  Προκόπης Παυλόπουλος με παρέμβαση του στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του δημοσιογράφου  Γιώργου Σαχίνη (ΚΡΗΤΗ TV ), έκανε ηχηρή παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά ενόψει των διερευνητικών επαφών.

Όλη η παρέμβαση του ΕΔΩ

Ο κ.Παυλόπουλος επισημαίνει :

•”Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι με την Τουρκία «ξεκαθαρίζεις το τοπίο» ευθύς μόλις ξεκινά οιασδήποτε μορφής συζήτηση και, πολύ περισσότερο, διαπραγμάτευση, προσδιορίζοντας μ’ ευκρίνεια τις «κόκκινες γραμμές», ως προς τις οποίες δεν νοείται ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, αναφορικά με όσα δικαιούται η Ελλάδα κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”. 

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ "ΜΑΣΚΕΣ" - Τούρκοι και Σκοπιανοί σε στενή συνεργασία...


 

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

 

Μας έλεγαν ότι η "Συμφωνία" του Κοτζιά θα αποκόψει τους Σκοπιανούς από την Τουρκία. Φωνάζαμε για το αντίθετο... Δυστυχώς δικαιωθήκαμε ΚΑΙ σε αυτό. Το σχέδιο απόσχισης της Μακεδονίας προχωράει κανονικά. Βρισκόμαστε στο στάδιο δημιουργίας (δήθεν) "μακεδονικής" μειονότητας εντός Ελλάδος. Στο ίδιο άρμα της προπαγάνδας βρίσκεται η (δήθεν) "μακεδονική" μειονότητα με την (δήθεν) "τουρκική" μειονότητα. Ζητούν αναγνώριση.

Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) από την Θράκη συμπαρίσταται στο «δράμα» αυτών που ονειρεύονται (δήθεν) «μακεδονική» μειονότητα. Φαίνεται ότι υπάρχει στενή συνεργασία αυτών των κινήσεων, την ίδια στιγμή που η Ελληνική Πολιτεία τονίζει ότι επιδιώκει την πιστή τήρηση της «συμφωνίας» που όπως φαίνεται αποσταθεροποιεί την περιοχή. Γράφει το ΚΙΕΦ στην ανακοίνωσή του:

Οι Τούρκοι με πινακίδες σε 6 γλώσσες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, καθοδηγούν τους «μετανάστες»

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Το έστειλε ο Θεόδωρος Βλαχοπάνος

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

 


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ

Πολλά…Εν ολίγοις (13/2/2021)

 


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ;

 


Ο Χριστόφορος ο Καλύβας, ένας επιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ιστορική φυσιογνωμία, μου έλεγε προ ετών που συζητούσαμε:

 

«Ρε Αυγουστίνε, δεν κατάλαβες τι θα γίνει; Ο σατανάς μεταχειρίσθει όλα τα μέσα για να διαλύσει την Εκκλησία. Θα μεταχειριστεί εις τους έσχατους καιρούς και ένα τελευταίο όπλο.

Θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του θα τους φορέσει εγκόλπια και θα τους δώσει πατερίτσες. Και δια μέσου αυτών των αρχιερέων θα διαλύσει την Εκκλησία». Ο σατανάς θα εμφανισθεί με ράσα, με άμφια, με πατερίτσες και μπαστούνες!

Πέντε θέματα-“φωτιά” που εμποδίζουν τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας και ΗΠΑ: Και Ελλάδα και Κύπρος…

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο πληροφορούμαστε την πραγματική κατάσταση των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της («νέας») ισλαμικής Τουρκίας. Και τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Όχι τόσο απλά, όσο υποστήριζαν αναλυτές και δημοσιογράφοι πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ορθά «διέγνωσε» ότι η φυγή του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο θα άφηνε την Τουρκία έκθετη στο «μάτι» ενός σαρωτικού διπλωματικού τυφώνα. Και πολύ σωστά έσπευσε να στείλει «κλάδο ελαίας» στους αναξιόπιστους Ευρωπαίους και στον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οδυσσέας Ελύτης: Είμαστε οι μόνοι σε όλη την Ευρώπη που έχουμε το προνόμιο να λέμε τον ουρανό ''ουρανό'' και τη θάλασσα ''θάλασσα''...

 


Είμαστε οι μόνοι σε όλη την Ευρώπη που έχουμε το προνόμιο

να λέμε τον ουρανό ''ουρανό'' και τη θάλασσα ''θάλασσα'',
όπως την έλεγαν ο Όμηρος και ο Πλάτωνας πριν 2.500 χρόνια.
Δεν είναι λίγο αυτό.

 

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα μέσον επικοινωνίας.
Κουβαλάει την ψυχή του λαού μας.

 

Τη ζωή μου την πέρασα
κλεισμένος σε 50 τετραγωνικά, παλεύοντας με τη γλώσσα.
Στο βάθος αυτό είναι η ποίηση: μια συνεχής πάλη με τη γλώσσα.

Πέφτουν τα “κεραμίδια”, όπως το χαλάζι, στην κεφαλή της Τουρκίας: Ο εκνευρισμός των ΗΠΑ δεν κρύβεται. Αντίθετα…

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ειλικρινά δεν γνωρίζει κανένας πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων. Όμως, με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας θα μπορούσαμε να κάνουμε την πρόβλεψη ότι οι σχέσεις οδηγούνται στην άβυσσο.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους, όταν έχουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις σε σοβαρά θέματα εθνικής στρατηγικής και πολιτικής.

Πλέον, συγκρούονται και στρατηγικά οι ΗΠΑ με την Τουρκία, διότι ο Ταγίπ Ερντογάν συντηρεί τον αντιαμερικανισμό στο εσωτερικό της χώρας και συνεχίζει μία ανάρμοστη σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, που αντιστρατεύεται τα αμερικανικά συμφέροντα.

Οι αετοί και οι σαύρες

  


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μάλιστα. Το οποίο, ως συνήθως, μετατρέπεται σε… συλλ-αλιτήριο. Και τι σημαίνει πανεκπαιδευτικό; Ότι όλη (πάσα) η εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή οι χαραμοφάηδες συνδικαλιστές, πλαισιωμένοι και από τα γνωστά πεζοπόρα τμήματα των ευφημιστικώς λεγομένων αναρχικών, που, ωσάν τα σαλιγκάρια κατόπιν όμβρου πολλού, ξετρυπώνουν από τα κρησφύγετά τους και επιδίδονται σε λιθοτριψίες πεζοδρομίων και πετροπόλεμο. Και γιατί αντιδρά η πανεκπαίδευση; Διότι προβλέπει το νομοσχέδιο σύσταση Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. (ΟΠΠΙ). Και ωρύονται και ανεμίζουν (ζουρλο)παντιέρες πάλαι ποτέ «κοινωνικών αγώνων». «Η αστυνομία στο πανεπιστήμιο», λες είμαστε εν όψει μιας επερχόμενης χούντας. Και ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων καταφεύγουν στην …πατραγαθία.