Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Πότε θα καταλάβουμε ότι ο Ερντογάν ήδη τίναξε τον διάλογο στον αέρα: Το υστερόγραφο για το μάθημα ιστορίας στον Τραμπ…

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Προβληματίζονται στην Αθήνα και την Λευκωσία -και καλώς πράττουν- με τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν και των υπολοίπων ισλαμο-εθνικιστών της Άγκυρας, οι οποίοι εξαπολύουν και προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του βαλλόμενου πανταχόθεν για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, Προέδρου της Κύπρου.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκαν στη Λευκωσία και συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια. Αλλά μετά την αδικαιολόγητη επίθεση του Ερντογάν, μάλλον θα χρειαστεί να τα ξαναπούν. Διότι ο Ερντογάν άλλαξε την ατζέντα

Οι “μαχαιριές” των Αμερικανών στην Τουρκία

 

Το δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας Formiche.net [κείμενο Francesco De Palo], που έχει τίτλο: «Κύπρος και S-400, οι μαχαιριές των ΗΠΑ στον Ερντογάν (που τώρα ονειρεύεται το φεγγάρι)» είναι χαρακτηριστικό.

Επισημαίνει ότι η νέα διοίκηση οι ΗΠΑ, με δύο μηνύματα που έστειλε ήδη (για την Κύπρο και τους S-400) δείχνει να αλλάζει πολιτική απέναντι στο «ελευθέρας» που απολάμβανε ο Τούρκος Πρόεδρος από τον προκάτοχό του Biden.

Όσον αφορά στην Κύπρο, γράφει ο De Palo, «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια λύση μόνο μέσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (09/02/2021)

Επ ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας θ αποτελούσε παράλειψη να μην βρεθώ ανάμεσα σε όσους θα την γιορτάσουν.

. Τα τελευταία χρόνια η γλώσσα αντιμετωπίζει καινούργιο εχθρό και φοβάμαι ότι θα έχει τη μοίρα των καταστραμμένων κάστρων που έπεσαν γιατί τα πρόδωσαν από μέσα. Ο λόγος για  το  έγκλημα που συντελείται  στο εκπαιδευτικό σύστημα και την  απαράδεκτη αλλοίωση που υφίσταται η γλώσσα με τα greeklish.  

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!Inline image


Η Παγίδα Ερντογάν και Βαθέoς Τουρκικού Κράτους στον Εβρο

  


(σημείωση εκδοτικής ομάδας EastMedNews.org: Το άρθρο αυτό αποτυπώνει αλήθειες που ποτέ δεν ακούστηκαν για την “εισβολή” του 2020 στον Εβρο, όπως επίσης δεν “ακούστηκε” ποτέ η προειδοποίηση που είχαμε απευθύνει στην Ελληνική Κυβέρνηση, Δημόσια και κατ’ ιδίαν για την ακριβή ημερομηνία και τόπο της επιθέσεως. Η συντάκτις του άρθρου ήταν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και γνωρίζει πολλά περισσότερα από όσα δυνάμεθα και η ίδια δύναται να αποκαλύψουμε στο παρόν άρθρο. Ευχαριστούμε την κα. Τομαρά για την εν γένει συμβολή της στην αποτροπή της άλωσης του Εβρου. γεγονότα που ζήσαμε από πρώτο χέρι όταν όλο το Ελληνικό πολιτικό, στρατιωτικό προσωπικό και οι υπηρεσίες “ασφαλείας” κοιμόντουσαν τον “ύπνο του δικαίου”.

Jonathan Κωνσταντίνου, Διευθυντής του East Med Strategic Studies Institute)

Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης, κ Μηταράκης βάφτισε ‘αναβάθμιση’ την ολική ανακατασκευή και επέκταση της δομής καταγραφής των λαθρομεταναστών στο χωριό Φυλάκιο του Ν. Έβρου, προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών

ΕΝΦΙΑ: Ο φόρος της συμφοράς. (Γράφει ο Βύρων Πολύδωρας)

 Στις 11 Νοεμβρίου 1942, ενώ η Ελλάδα ξεμάτωνε από τη θανατηφόρα πείνα της Κατοχής με 100 χιλιάδες νεκρούς σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα, η Τουρκία επέβαλε τον φοβερό, εφάπαξ φόρο περιουσίας (Βαρλίκ Βεργκισί) σε βάρος των Ελλήνων, των Εβραίων και των Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας, επιχειρήσεως και καταθέσεων επεβλήθη με το κουτοπόνηρο πρόσχημα – όπως συνηθίζει να κάνει η Τουρκία σε κάθε εγκληματική της «πολιτική» – ότι έπρεπε να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα, προκειμένου να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πολεμικές δαπάνες σε πιθανή εμπλοκή της στον πόλεμο. Που όμως ποτέ δεν μπήκε!

Τους έσπασε τα νεύρα…

  Γράφει ο Θανάσης Κ.

Στις τρείς βδομάδες που πέρασαν από την περιβόητη συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή, έγιναν πολλά… Σήμερα αξίζει να δούμε τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Γιατί αποδεικνύουν την παθογένεια της Ελληνικής Πολιτικής γενικότερα.

Την αγιάτρευτη παθογένεια, όπως φαίνεται…

Πρώτον, όσα ανέφερε ο ίδιος ο Σαμαράς επαληθεύθηκαν όλα, σε λίγα 24 ώρα!