Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη: Την Κύπρο και τα μάτια σας…

 


Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

Κύριε Πρωθυπουργέ της Μητρόπολης του Ελληνισμού

Η Κύπρος υπήρξε μια κοιτίδα Ελληνισμού στην μακραίωνη τρισχιλιετή Ιστορία της εις πείσμα των διαχρονικών αντιξοοτήτων και των κατά καιρούς κατακτητών της.

Τον Ιανουάριο του 1950 οι Έλληνες της Μεγαλονήσου ζήτησαν  την Ένωση με την Ελλάδα, μεταφέροντας στην Αθήνα τις δέλτους του Ενωτικού Δημοψηφίσματος που περιφρονήθηκε από την τότε Κυβέρνηση της Αθήνας.

Τον Απρίλιο του 1955 κηρύχθηκε  η έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού μας  αγώνα με στόχο την Ένωση με την Ελλάδα και καταλήξαμε στο συμβιβασμό των Συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου το 1960.

Τον Δεκέμβριο του 1963 εκδηλώθηκε η τουρκική ανταρσία και τον Αύγουστο του 1964 τουρκικά αεροπλάνα σκότωσαν με βόμβες ναπάλμ Ελληνοκύπριους εθνοφρουρούς και αμάχους και η Κυπριακή Δημοκρατία παρέμεινε απροστάτευτη από τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στο έλεος των επιδρομέων.

Σάλος στη Βουλή με την απόπειρα αναγνώρισης «εθνικής μειονότητας» εντός Ελλάδας!
 16/02/2021 - 20:05μμ

Θαμμένο μέσα στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είχαν ένα εθνικό έγκλημα. Στην παράγραφο ένα του άρθρου οκτώ, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Θόδωρος Λιβάνιος, υπήρχε αναφορά στον όρο «εθνική μειονότητα», αναφερόμενος όμως στην ελληνική επικράτεια!

Το συγκεκριμένο το εντόπισε η Ελληνική Λύση, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος να βγάλει ανακοίνωση με την οποία αποκαλούσε την κυβέρνηση εθνικά επικίνδυνη και ζητούσε την παραίτηση της!

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021 (του Κων/νου Χολέβα) Στις 9 Φεβρουαρίου τιμήθηκε στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον Απόδημο Ελληνισμό η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Η ημερομηνία είναι συμβολική με στόχο να τιμηθεί ο Εθνικός ποιητής μας. Στις 9 Φεβρουαρίου 1857 απεβίωσε ο Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων μάς άφησε τη σοφή παρακαταθήκη του: «Μήγαρις έχω άλλο στον νου μου, πάρεξ Ελευθερία και Γλώσσα;».

Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό, η διεθνούς ακτινοβολίας Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ δήλωσε ότι όποιος δεν κατανοεί τον ύμνο (κοντάκιο)  «Τη Υπερμάχω» δεν καταλαβαίνει καλά ελληνικά. Η κ. Αρβελέρ τόνισε ότι πρέπει όλα τα ελληνόπουλα να μάθουν τη διαχρονική ελληνική γλώσσα – και όχι μόνο τα Νέα Ελληνικά- ώστε να μπορούν να κατανοούν παλαιότερα κείμενα και ποιήματα και την  Ορθόδοξη υμνογραφία.

Ο Τσίπρας δεν ήταν ατύχημα. Επιλογή των Γερμανών ήταν!


Θανάσης Μαυρίδης


Το αφήγημα που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα ατύχημα της ιστορίας έχει ένα σοβαρό ελάττωμα: Παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο λεγόμενος διεθνής παράγοντας τον ανέχτηκε, αν δεν βοήθησε στην άνοδο του. Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε το καλοκαίρι του 2015. Εκείνο που έγινε το καλοκαίρι ήταν τα αποκαλυπτήρια. Τρία κόμματα περίμεναν την «συνεργασία» με το «νέο». Οι ΑΝΕΛ που το κατάφεραν, το Ποτάμι που ακόμη περιμένει και ο ΓΑΠ που δεν πέρασε την βάση…