Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Πρόεδρος ΕΡΤ, περίπου 6.000 μισθός, Α/ΓΕΕΘΑ ούτε τα μισά! Όλα καλά;

 


“Η Κυβέρνηση νομοθέτησε η αμοιβή του Προέδρου της κρατικής   ΕΡΤ , να είναι ίδια με του Προέδρου του Αρείου Πάγου, περίπου 6.000 ευρω. Του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι 2.650ε. Απλά το αναφέρω…”

Το αναφέρει ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και πολύ καλά κάνει…

Δεν είναι σημερινό το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τους σημερινούς κυβερνώντες, οι οποίοι επιμένουν -όπως και σε άλλες περιόδους- να θεωρούν το χώρο των ΕΔ “δεδομένο”.

Δαμόκλειος σπάθη

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

Η ιστορία με την ποδιά της γιαγιάς...


Πολλά…Εν ολίγοις (19/2/2021)


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η NAVTEX ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΚΑΦΟΥΣ CESME ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  


του Κρικόρ Τσακιτζιάν

 

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, για έρευνες του ωκεανογραφικού της σκάφους Cecme στην καρδιά του Αιγαίου, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λήμνου, Δυτικά του Άη Στράτη και της Σκύρου. Η Ελλάδα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι παρόμοια με την ενέργεια που έκανε στις 27 Μαρτίου του 1987, όταν έβγαλε στην ίδια περιοχή και πάλι σε διεθνή ύδατα το ωκεανογραφικό Πίρι Ρέις, γνωστό από την κρίση του ’76 και ως Σισμίκ.

Ο Ερντογάν δεν θα αρκεστεί σ΄ένα περιορισμένο επεισόδιο- Συγχωροχάρτι οι διερευνητικές

 - Γ.Βαληνάκης


Στον μακαριστό Γέροντα Χρυσόστομο…

 

Όχι, δεν είναι λάθος γραμμένη η λέξη. «Μαναστήρια» ονόμαζε ο λαός τις ιερές μονές του Γένους. Στο βιβλίο του Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937), για τον οποίο όπως προσφυώς γράφτηκε, «ίσως δεν ήταν λόγιος αλλά κλεφταρματολός», με τίτλο «Ηρωικά διηγήματα», διαβάζουμε για τις τελευταίες ορμήνειες του βαριοπληγωμένου μετά από μάχη με τους Τούρκους, Αητόγιαννου, του  τιμημένου και ξακουσμένου αρχηγού, «πούχε εξήντα χρόνια Κλέφτης και δώδεκα πληγές στο κορμί του». Ξεψυχά ο γερο-καπετάνιος, στο μοναστήρι του Άι-Λιά, αετοφωλιά της Παναγίας στην Πίνδο.

«Έχω κι άλλο ένα σας πω και να σας παρακαλέσω. Να βοηθάτε τα μαναστήρια όσο μπορείτε. Χωρίς αυτά τα μαναστήρια δεν θα μπορούσε να ζήσει η Κλεφτουριά που λευτέρωσε την Ελλάδα! Να κόβετε από την χαψιά σας και να δίνετε στα μαναστήρια. Δεν έχω άλλο τίποτε να σας πω. Σχωράτε με κι ο Θεός σχωρέσ’ σας». (σελ. 223).

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΩΣ ΑΞΙΑ( ΜΕΡΟΣ Β΄)


                                                         Δημήτρης Κ. Μπάκας


Η ηθική κατανόηση εμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς πραγματικούς ή τεχνικούς παράγοντες:  Κάθε πληροφορία έχει μέσα της και ένα «θόρυβο», μια ασάφεια που ενισχύεται κατά την μετάδοσή της. Οι λέξεις συνήθως έχουν μια πολυσημία και λαμβάνουν πολλές φορές ποικίλο περιεχόμενο, ανάλογα με τις πεποιθήσεις, αξίες, έθιμα, αρετές.. κουλτούρα.. του καθενός μας. Κάθε άνθρωπος και ευρύτερα κάθε λαός έχει δικές του επιταγές ηθικής, προστάγματα, εγγράμματα, που συνηθέστατα εμποδίζουν την κατανόηση των άλλων.