Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Αυτοί εισβολή στο Αιγαίο και κατοχή στην Κύπρο και εμείς …διάλογο: Ως γνωστό, το εθνικό είναι το αληθινό και το ορθό…

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η είδηση αναφέρει ότι το «Τσεσμέ», που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εισέβαλε στο Αιγαίο την Κυριακή το βράδυ (ΕΔΩ). Αν αναζητήσετε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, θα δυσκολευθείτε να τις βρείτε.

Τελικά, η …ισχύς της συνήθειας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι πολιτικοί μας …”συνήθισαν” τα μπες και βγες των τουρκικών πολεμικών πλοίων, των γεωτρύπανων και των ερευνητικών.

"...ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - Άστραψε και βρόντηξε ο Παπαγιώργης στην Νιγρίτα

  


Άστραψε και βρόντηξε ο Παπαγιώργης την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 στην επετειακή ομιλία του για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Νιγρίτας. Το άδικο δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Τέτοιες φωνές υπενθυμίζουν στους Έλληνες το καθήκον τους. Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία: 

Το Αιγαίο των 12 ν.μ. η «ελληνική λίμνη»

         


  

 Του Νίκου Ιγγλέση– Μέλους του ΙΗΑ

Αν η Ελλάδα απαλλαγεί από το διαχρονικό φοβικό σύνδρομο και τολμήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της επεκτείνοντας, σ’ όλη την επικράτεια, τα χωρικά ύδατά στα 12 ν.μ. τότε θα είναι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο οι όποιες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για την οριοθέτηση ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο Πέλαγος. Το Αρχιπέλαγος θα έχει καταστεί «ελληνική λίμνη». Τοίδιο όμως δε συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τι ισχύει και ποια είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνισμού, με τα σημερινά δεδομένα :

Γιατί η εισβολή του "Τσεσμέ" δεν είναι απλή παρατυπία κ. Δένδια

  


Η νέα τουρκική πρόκληση με τις υδρογραφικές έρευνες του "Τσεσμέ" στην καρδιά του Αιγαίου ξεσκεπάζει την τακτική του επιθετικού γείτονα και αποτελεί κόλαφο στους Ευρωπαίους, που προετοιμάζονται με χαμόγελα να τους "αθωώσουν" στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου (συμβολική και τραγική η σύμπτωση!), για την παραβατικότητά τους απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, που έχει λάβει πλέον διαστάσεις εκρηκτικές!

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ονομάζει "παρατυπία" την τρέχουσα τουρκική παρανομία. Της παράνομης αποστολής του υδρογραφικού σκάφους Τσεσμέ είχε προηγηθεί ανακοίνωση παράνομης NAVTEX του σταθμού της Σμύρνης από 18 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου μεταξύ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου και Σκύρου.

Ο Μάκρον θέλει το δικό του ΝΑΤΟ και η Τουρκία δεν έχει θέση σε αυτό

 


Atilla YeşiladaΔημοσιεύτηκε Στις20 Φεβρουαρίου 2021
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήρθε στο αξίωμα υπόσχεται να ανανεώσει το πνεύμα των δυτικών συμμαχιών που γεννήθηκαν μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η σκόπιμη απόρριψή του για την εποχή του υπερ-εθνικισμού Trump-and-Brexit και του εκφοβισμού της Αμερικής Πρώτος που προκαλεί την ανησυχία της Ευρώπης για πέντε χρόνια. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν προσβλέπει - σε μια εντελώς νέα διατλαντική «αρχιτεκτονική ασφάλειας» για τον 21ο αιώνα. Το όραμα του Macron είναι μια πανευρωπαϊκή αμυντική ομάδα που είναι οπλισμένη και μπορεί να ενεργήσει ανεξάρτητα και μπροστά από το «εγκεφαλικό νεκρό» του ΝΑΤΟ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΗΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 


Delaware – USA

www.professors-Phds.com email: IHAHellas@gmail.com, τηλ. 6939250584

Αξιότιμον κον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργόν της Ελλάδας
Ηρώδου Αττικού 19
106 74 Αθήνα

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- 21 Φεβρουαρίου 2021


Tο Ιnternational Hellenic Association-I.H.A. (https:/professors-phds.com/), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Η.Π.Α. και 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την στήριξή μας στην πολιτική  και τις δράσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥ ΜΟΝΟΝ.
O Mάνος Χατζιδάκις έγραψε και συνέθεσε, ο δε Δημήτρης Χορν τραγούδησε το ηθοποιός σημαίνει φως το 1962.

Δεν ξέρω αν ηθοποιός σημαίνει φως, εκείνο που, σύμφωνα με τα ελληνκά που ξέρω, ο ηθοποιός σίγουρα σημαίνει ότι ποιεί ήθος, διδάσκει ήθος, φτιάχνει χαρακτήρες, διαπλάθει ψυχές.

Αυτά μέχρι χθές. Σήμερα ηθοποιός σημαίνει αυτός που εισάγει καινά δαιμόνια και τους νέους διαδθείρει, είναι αυτός που καταστρέφει ψυχές και διαστρέφει χαρακτήρες.

Θα μου πείτε γενικεύω. Ναι, γενικεύω και δεν εξειδικεύω. Διότι κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν έμαθε, κανείς δεν ρώτησε, κανείς δεν απόρησε και κανείς δεν κατάλαβε.