Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ :

. .
ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Βόρεια Μακεδονία: «Όχι» της Ε.Ε. στην αναγραφή εθνικότητας στις αστυνομικές ταυτότητες


ΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


 

Πολλά…Εν ολίγοις (23/2/2021)

 Σώζεται ο… Μωυσής; (Πηγή: antinews.gr )

Είναι προφανές ότι αν ο Μητσοτάκης αναλάμβανε εξ αρχής την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη μέσω ενός ηχηρού mea culpa, οι κατήγοροί του δεν θα μπορούσαν να του προσάψουν το παραμικρό.

Ένα απλό… «έκανα λάθος που δεν ερεύνησα εξονυχιστικά το παρελθόν του προτού τον διορίσω στο Εθνικό, τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη την οποία καλούμε να σπάσει το απόστημα της ανωμαλίας», αρκούσε για να δοθεί τέλος σε αυτό το σκάνδαλο που ενδεχομένως να οδηγήσει μέχρι και στην πτώση της κυβέρνησης.

Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

 


 

Αξιότιμο Κύριο Νότη Μηταράκη

Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Ενταύθα

Κύριε υπουργέ,

Παρακολουθώντας το ζήτημα του σχεδιαζόμενου Κ.Υ.Τ. για τους παράνομους μετανάστες στον Βόρειο Έβρο, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε σας και στην υπεύθυνη Κυβέρνηση για όσα διαδραματίζονται. Δεν θα επαναλάβουμε όσα ήδη έχουν γραφτεί και απαντηθεί με τον έναν ή άλλον τρόπο για το θέμα αλλά θα επικεντρώσουμε στα σημεία της διαφωνίας σας με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή η τελευταία εκφράστηκε τόσο μέσω των αιρετών της εκπροσώπων όσο και κατά την διαμαρτυρία των πολιτών στην πρόσφατη επίσκεψή σας (8-2-21) στην Ορεστιάδα.

«Μαχήτρια»...

 


«Μαχήτρια»

https://www.dimokratianews.gr/wp-content/uploads/2021/02/image001-2-1068x623.jpg

 

από τον Χρήστο Μπολώση

 

Ο φίλος μου Σ.Κ.,  μου έδωσε σε ηλεκτρονική μορφή έναν θησαυρό. Τα 15 από τα 18 εκδοθέντα φύλλα της εφημερίδος «Μαχήτρια». Στην αρχή ήταν «Όργανο των μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας». Αργότερα άλλαξε και έγινε «Όργανο της Πανελλήνιας Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών». Πιο ήταν πιο καλό, σεις θα τα κρίνετε…

Στα τέλη του 1948 το κόμμα (ένα είναι το κόμμα…) ανέθεσε στις  φιλολόγους Ουρανία Βιζουκίδου και Μαργαρίτα Λαζαρίδου,  την ευθύνη για την έκδοση της εφημερίδος. Η έδρα ης ήταν κάπου στην περιοχή των Πρεσπών. Από τότε το «τιμημένο» είχε δοσοληψίες με τις Πρέσπες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με το γνωστό τρόπο