Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Μάζης: “ΤΣΕΣΜΕ και Γαλάζια Πατρίδα ευκαιρία για φύγουμε από τις διερευνητικές”

  


Ευκαιρία οι τουρκικές προκλήσεις, από το Cesme κι από την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, να γίνουν αφορμή να στείλει η Ελλάδα επιστολή σε διεθνείς θεσμούς, ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι διερευνητικές υπό αυτό το κλίμα κι έτσι να γλιτώσουμε το ξέπλυμα της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο στις 25 Μαρτίου 2021 πρότεινε ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στην εκπομπή Western με τον δημοσιογράφος και πρώην ΥΠΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Η ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ


                                                    Δημήτρης Κ. Μπάκας 

  

Ο Άνθρωπος  σκέπτεται, συναισθάνεται  και υπεύθυνα ενεργεί και πράττει. Τα τρία αυτά,  βασικά ενεργήματα, κρυσταλλώνουν τις πεποιθήσεις  και τα πιστεύω του, άρα θεμελιώνουν την ανθρωπινότητά μας. Την μοναδική ανθρώπινη ποιότητα, που συνιστά την ειδοποιό διαφορά μας.

Με τη νόηση προσπαθούμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα. Την αλήθεια,  το πιο στέρεο στοιχείο αναφοράς της υπόστασής μας, όπου είμαστε  υποχρεωμένοι να ζήσουμε, να επιβιώσουμε και δημιουργικά να δράσουμε. Βασικό οπλοστάσιό μας  ο νους, ο Λόγος.  

Με το συναισθάνεσθαι εννοούμε τη διαχείριση της  εσωτερικής μας  ενέργειας.  Ο χώρος των συναισθημάτων, συγκινήσεων,  επιθυμιών και ορμέμφυτων. Ο ψυχικός μας  «λέβητας», ο οποίος από  τη φύση του καθίσταται εύκολα τυρβώδης και επιζητεί τακτοποίηση και ευρυθμία με το  Κάλλος. 

Με τον αρμονικό συνδυασμό συναισθημάτων και Λόγου αναφύεται η βούληση για δράση. Το ηθικό ενέργημα, που αφορά στους  συνανθρώπους μας. Η ηθική στάση ζωής. Η αγαθότητα

Πολλά…Εν ολίγοις (26/2/2021)


Τί συμβόλιζαν τα Τίμια Δώρα των Μάγων: Πού βρίσκονται σήμερα

 


Tα Τίμια Δώρα και οι τρεις Μάγοι εμφανίζονται μόνο στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Ο Ματθαίος απευθυνόταν στους εξ Ιουδαίων προσήλυτους πιστούς και είχε στόχο να εξαλείψει κάθε αμφιβολία περί του Ιησού ως αναμενόμενου Μεσσία και να επιβεβαιώσει ότι ήταν σταλμένος από τον Θεό να εκπληρώσει τις προφητείες των Γραφών.