Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Β. Καρακωστάνογλου: Το αδιέξοδο των διερευνητικών, η «παγίδα» του Κυπριακού και η Τουρκική στόχευση


Γιώργος Σαχίνης

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη

Ο καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, στο διεθνές δημόσιο 
δίκαιο και διεθνολόγος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, μιλώντας 
στο ράδιο 98.4 , εξήγησε γιατί η νέα τουρκική πρόκληση με τις 
υδρογραφικές έρευνες του “Τσεσμέ” στην καρδιά του Αιγαίου
 ξεσκεπάζει την τακτική του επιθετικού γείτονα και αποτελεί 
κόλαφο στους Ευρωπαίους, που προετοιμάζονται με χαμόγελα 
να τους “αθωώσουν” στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου 
(συμβολική και τραγική η σύμπτωση!),

24/2/1821: Ἡ προκήρυξις τοῦ Ἀλεξάνδρου Ὑψηλάντου: «Μάχου ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος»


Φράγκος Φ.: "Σφαίρες επιρροής"

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ; ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Λίγη απ’τη πατριωτική συνείδηση του Πλαστήρα να είχατε! Τόση δα μωρέ!

 

Η φτώχεια του πρώην Πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής ! «Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο», είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος.

 Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.

Τι θα γίνει με την “διδασκαλία” της εμετικής παιδεραστίας στα σχολικά βιβλία;

 

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Μέλος του ΙΗΑ

Πιάνουμε τις μύτες μας από τις αναθυμιάσεις και την δυσωδία. Ξεβράζονται σωρηδόν οι διαστροφές… θεατρανθρώπων, όπως αυτάρεσκα αυτοχρίζονται. Μαγαρίζονται και οι λέξεις. Τι σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με το θέατρο, όπως μας το παρέδωσαν οι αρχαίοι, και κυρίως με την αποστολή του; Το αρχαίο κράτος, η «πόλις», όπως έλεγαν, σκοπό είχε την διαπαιδαγώγηση και την βελτίωση των πολιτών, αλλιώς ξέφευγε από την αποστολή του. Γράφει ο Πλάτων «Πολιτεία τροφή ανθρώπων εστί, καλή μεν αγαθών, η δ’ εναντία κακών». (Μεν. ΙΙΙ-238 C).

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 71 23 Φεβρουαρίου , 20121


 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ

 

Μερικά σημαντικά νέα, που ανακοινώθηκαν μεν από τα ΜΜΕ, αλλά δεν πήραν και τις τεράστιες διαστάσεις όπως γίνονταν πριν 1-2 μήνες….Οι δικαστές του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Αρείου Πάγου της Αμερικής, αποφάσισαν ότι ο Ντόναλντ Τράμπ πρέπει να καταθέσει τις φορολογικές του δηλώσεις για τα τελευταία 8 χρόνια, στον Πολιτειακό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος τα είχε ζητήσει και είχε καταθέσει και αγωγή εναντίον του πριν 1 ½ χρόνο, λόγω της άρνησης του Τράμπ να το κάνει. Αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για την εισαγγελική αρχή και είναι μόνο η αρχή του νήματος που θα ξεσκεπάσει πολλά πράγματα για τον πρώην πρόεδρο, αλλά και την οικογένεια του, για τον τρόπο που έκαναν τις διάφορες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες….Θα δούμε…Πάντος, σήμερα ο πρώην πρόεδρος κατέθεσε τις φορολογικές του δηλώσεις στον εισαγγελέα, όπως είχε αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο!...