Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Γιατί η Αθήνα αρνείται την οριοθέτηση με Κύπρο που εισηγείται η Λευκωσία

  



Η Κύπρος ανακήρυξε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) το 2004 και ακολούθησαν τρεις από τις έξι οριοθετήσεις με τα γειτονικά της παράκτια κράτη, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο.

Δεν έχει έκτοτε οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Συρία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Όλοι αντιλαμβάνονται την απουσία οριοθέτησης με την Συρία και την Τουρκία, αλλά γιατί όχι με την Ελλάδα; Αυτή είναι μια μεγάλη απορία που με κατατρέχει για 17 ολόκληρα χρόνια.

Διακήρυξη για την Κύπρο (περίληψη) – Ποια «λύση» τεκταίνεται στο Κυπριακό;

 



ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ; Υπογράφουν 22 προσωπικότητες

Περίληψη. Το πλήρες κείμενο θα αναρτηθεί αμέσως μετά, με σχόλιο του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη

Εικοσι δύο προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Ακαδημαϊκοί, Πρέσβεις ε.τ., Ανώτατοι Στρατιωτικοί εα. Καθηγητές Πανεπιστημίων, Συγγραφείς και Διανοούμενοι, με μακρά ενασχόληση με το Κυπριακό, συνεπέγραψαν Διακήρυξη για την Κύπρο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

            Στη Διακήρυξή τους, οι εικοσιδύο προσωπικότητες:

Ομιλία Στρατηγού Φράγκου Φ.:Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης-Ο Πόντιος αρχηγός της,Αλέξανδρος Υψηλάντης (βίντεο)



Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 στις 9 μμ ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε διάλεξη μέσω διαδικτύου από τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. & τεως ΥΕΘΑ Φραγκούλη Σ. Φράγκο με θέμα τον ποντιακής καταγωγής Αλέξανδρο Υψηλάντη και την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η διάλεξη ήταν μια πρωτοβουλία του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά Βοστώνης

Βιογραφικά στοιχεία:

Αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την… Μπουμπουλίνα




Οι λεγόμενοι αντεξουσιαστές, όνομα που υποκρύπτει την επώνυμη και ανώνυμη προδοσία της πατρίδας, όνομα,  καρύκευμα του κάθε ανισόρροπου χαραμοφάη, στις πορείες τους για τον δολοφόνο Κουφοντίνα, κρατούσαν και ένα πανί, που έγραφε: «Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Θα μπορούσαμε να το παραφράσσουμε και να βροντοφωνάξουμε: «Όταν οι Έλληνες κυβερνήσουν την Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία… Μπουμπουλίνας». 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ


                                                   Δημήτρης Κ. Μπάκας


Η τηλεόραση, η οποία  ανά πάσα στιγμή επιβεβαιώνει τη λογική του νικητή και του χαμένου, του ισχυρού και του αδυνάτου, του «πετυχημένου»,  του επώνυμου  ασκεί μια διαβρωτική επιρροή σε εμάς, αλλά κυρίως στη νεολαία μας. Ζούμε σε ένα πολιτισμό αλυσοδεμένο σε προγράμματα και εκπληρώσεις. Στόχος η απόκτηση των πάντων και χάνουμε σταδιακά την ανθρωπινότητά μας. Διαθέτουμε  ολοένα και λιγότερο χρόνο για την ουσιαστική ζωή μας. Γοητευόμαστε σε σημείο ψύχωσης με τις διασημότητες, τα είδωλα, τους «χαρισματικούς»!  Απομακρυνόμαστε εγωιστικά από τον  διπλανό μας και ξεχάσαμε την αξία τής συμμετοχικότητας στο γενικό καλό. Οι αξίες της συνεργασίας και της συνεισφοράς έχουν αντικατασταθεί με τον ανταγωνισμό και την αντιζηλία. Κυριαρχεί η «πίστη», ότι μπορεί να μας σώσει μόνον η δύναμη των μηχανισμών και της τεχνολογίας.

Πολλά…Εν ολίγοις (5/3/2021)

 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ

Απίστευτες συμπτώσεις . . . .

 

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.

Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946.

 Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860.

 Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.

Covid-19

 Dimitrios Karamitsos

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλές ατεκμηρίωτες απόψεις σε σχέση με τη νόσο Covid-19 σας γράφω τα παρακάτω:
1. H νόσος COVID-19 προκαλεί σε μικρό ποσοστό ασθενών πολύ βαριά προσβολή των πνευμόνων, με κύριο σύμπτωμα την δύσπνοια. Όταν η δύσπνοια είναι αφόρητη απαιτείται διασωλήνωση.