Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Θέμα: Πρόγραμμα «MOG / Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα»

 Delaware, USA

www.professors-Phds.com email: IHAHellas@gmail.com

Μάρτιος 6, 2021


Προς:

Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, 

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Μέλη της Ελληνικής Βουλής, 

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής,u

Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού,

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΔΙΑΚΗΡYΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


The Greek Diaspora Around the World
From ancient times to the modern day, Greeks of the diaspora, or those who have left their native land to make a home abroad, have enriched the international community in the fields of medicine, technology, arts, culture, and academia.

According to the latest estimates of the General Secretariat of Hellenes Abroad, today there more than 5,000,000 people of Greek origin that live outside of the Greek borders, scattered around 140 countries across the globe.

more here:


O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 72 7 Μαρτίου, 2021

Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

 

Με τον εμβολιασμό 70εκατομ.  κατοίκων εδώ στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα, χαίρομαι να σας πληροφορήσω ότι από 270 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα,

τον Δεκέμβριο μήνα, εχθές είχαμε μόνο 40 χιλιάδες!...Τρομερή διαφορά σε δύο μήνες!....

Επίσης με το εμβόλιο μίας δόσης της J&J στην αγορά, έχω αρκετές ελπίδες ότι τα κρούσματα θα είναι ακόμα πολύ λιγότερα, παρά τις διάφορες μεταλλάξεις του ιού,

και μετά το Πάσχα θα μπορέσω να πάω επιτέλους στην Ελλάδα, που επίσης κάνει μεγάλα άλματα στην αντιμετώπιση του ιού.

Φοβάμαι πως τα έκαναν “σαλάτα” με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο: Ώρα να ξυπνήσουμε…

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το χθεσινό κείμενο μου με τίτλο «Κάποιος να απαντήσει το ερώτημα: Συνωμότησε η Αθήνα με το Κάιρο και την Ιερουσαλήμ εναντίον της Λευκωσίας;» ήταν η αφορμή για να λάβω αρκετά μηνύματα από θυμωμένους αναγνώστες. Αλλά ήμουν αποδέκτης και μηνυμάτων από νυν διπλωμάτες και καθηγητές, οι οποίοι προσθέτουν στο διάλογο που ξεκίνησε.

Αίσχος! Η βρετανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ψευδοκράτος!

 


Μαρτίου 2021

Για τους Βρετανούς υπάρχουν ήδη δύο κράτη στην Κύπρο

Για το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν, ήδη, δύο κράτη στην Κύπρο. Και πώς προκύπτει αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης, όπου κάποιος πρέπει να εισέλθει για να συμπληρώσει το Passenger Locator Form (PLF) για να μπορέσει να ταξιδέψει. Στην επιλογή της χώρας διαβατηρίου, λοιπόν, υπάρχει και το «Turkish Republic of Northern Cyprus». Το «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» δηλαδή με τους γείτονες να… πανηγυρίζουν ενόψει και της πενταμερούς για το Κυπριακό!

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο εμμέσως πλην σαφώς για επίσημη αναγνώριση του «ψευδοκράτους», της ΤΔΒΚ για τους γείτονες, από τους Βρετανούς με τους Ελληνοκύπριους να είναι λογικό και αναμενόμενο να βράζουν. Να κάνουν λόγο για εξόφθαλμη παραβίαση της νομιμότητας και όχι μόνο.