Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ο Γολγοθάς της Βορείου Ηπείρου συνεχίζεται. Ας ελπίζουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ να έχουν αναλάβει ήδη δράση

 9 Μαρτίου του 1941 θα ξεκινήσει μια τιτανομαχία...!!! Δείτε κάτω και θαυμάστε!!! Μ.Χ..

Υ.Γ.: ξεχωρίζω α) από τους βομβαρδισμούς άλλαξε η γεωμορφολογία της περιοχής χαμηλώνοντας το υψόμετρο του Υψώματος 731!!! β) "Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων. Ουδείς θα κινηθή προς τα οπίσω. Εμψυχώσατε άνδρας σας και τονώσατε το ηθικόν των. Προμηνύεται λυσσώδης επίθεσις του εχθρού, η οποία όπως δήποτε θα αποκρουσθή και θα συντριβή. Τηρήσατέ με ενήμερον τακτικής καταστάσεως.

«Ποιος είναι αυτός, και πώς τον λεν, που συμβουλές μας δίνει;»

  

«Τα πρωτεία εις τον σταυρόν! Και δόξα αιώνας αιώνων εις τους σταυρωμένους διά την πίστιν και διά το γένος»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Στις 7 Οκτωβρίου του 1838, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πνύκα, εκεί που οι αρχαίοι φανέρωναν την δημοκρατία, εκεί που ο απόστολος Παύλος αποκαλύπτει το όνομα του αγνώστου θεού, που ανέμεναν οι Έλληνες, «το υπέρ παν όνομα» του Χριστού, εκεί ομιλεί ο νέος Ελληνισμός διά στόματος του «πρώτου των Ελλήνων» (Τερτσέτης), του Θοδωρή Κολοκοτρώνη. 

 

Το λεξικό της Επανάστασης: Η διεθνής απήχηση του «Greek Question»

 Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης (φωτ.) επιμελήθηκε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Τσουκαλά την έκδοση «The Greek Revolution. A Critical Dictionary», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Harvard University Press (και κατόπιν από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης). Φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ.


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βιβλιοφάγος για να διαπιστώσει ότι ενόψει της 25ης Μαρτίου του 2021 κυκλοφορούν πολλές νέες ιστορικές εκδόσεις με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Αραγε πρόκειται για μια τάση αποκλειστικά συγκυριακή ή ταυτόχρονα σηματοδοτεί και μια μικρή ιστοριογραφική στροφή; Σύμφωνα με τον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ισχύουν και τα δύο.

Turkish armed drones used against Armenia, Azerbaijan confirms

 


Azerbaijan has acknowledged for the first time that it had been using Turkish-produced armed drones against Armenian targets in Nagorno-Karabakh.

Thanks to advanced Turkish drones owned by the Azerbaijan military, our casualties on the front shrunk,” said Azerbaijan President Ilham Aliyev in a televised interview on Monday with the Turkish news channel TRT Haber. "These drones show Turkey’s strength. It also empowers us.”

Heavy fighting broke out last week between Azerbaijan and Armenian forces in Nagorno-Karabakh, a disputed mountainous area, and clashes are ongoing. Scores have been killed on both sides.

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΣΦΑΓΜΕΝΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Η επωνυμία αυτή δόθηκε στην Αγία αυτή Εικόνα, για την εξής αιτία. Κάποτε ένας Ιεροδιάκονος Εκκλησιάρχης (διακονούσε τον Ναό, νεοκόρος, επιμελητής) της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, πήγαινε να γευματίσει στην κοινή τράπεζα πάντοτε καθυστερημένα, εξαιτίας δήθεν του διακονήματός του στο Ναό.

Ελληνικός Αρμαγεδδών

  


Του Νίκου Ιγγλέση, Μέλους του ΙΗΑ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την οικονομική ύφεση για το 2020. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία το ΑΕΠ, σε τρέχουσες τιμές, μειώθηκε κατά 17,6 δις, από 183,4 το 2019, σε 165,8 δις το 2020 ή κατά 9,6%.  Η κυβέρνηση προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις και πρόβαλε τη μείωση του ΑΕΠ, σε αλυσωτούς δείκτες όγκου, κατά 8,2%. Μόνο που οι Έλληνες ζουν με βάση τις τρέχουσες τιμές και όχι με δείκτες όγκου.

Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ το 2009, πριν τη λαίλαπα των μνημονίων, ήταν 237,7 δις, δηλαδή, μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει γίνει φτωχότερη ετησίως κατά 71,8 δις ή κατά 30,2%.

ΟΙ ΟΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ


Η Αίγυπτος «έσβησε» το οικόπεδο που υιοθετούσε την τουρκική προπαγάνδα για την ΑΟΖ ( χάρτης )