Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Έρχεται το »Μεγάλο Κουρδιστάν» – »Αποκαθηλώνει» Ερντογάν η Δύση

 



Αλλάζουν όλα

Σε πανικό οι Τούρκοι με το σχέδιο «PKK» που κατά τους ίδιους φέρεται να εφαρμόζει το ΝΑΤΟ στο Ιράκ.

O τουρκικός τύπος υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι ΗΠΑ) θα δώσει αρχικά νέο όνομα στο PKK στο ιρακινό έδαφος. Με αυτήν την κίνηση, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να υποστηρίξει την κουρδική οργάνωση πολιτικά και στρατιωτικά αποφεύγοντας τις κυρώσεις.

Αεί (3,) ο (1) Θεός (4) ο (1) Μέγας (5) γεωμετρεί (9), το (2) κύκλου (6) μήκος (5) ίνα (3) ορίση (5) διαμέτρω (8)…

 



Σε οποιονδήποτε κύκλο, εάν διαιρέσουμε την περιφέρειά του με τη διάμετρό του, προκύπτει πάντα ο ίδιος αριθμός που είναι διεθνώς γνωστός με το ελληνικό γράμμα «π» και δεν είναι άλλος από τον 3,1415…. Αυτός ο «μαγικός» αριθμός που έχει τη δική του παγκόσμια ημέρα (14/3) και έχει απασχολήσει και τον κόσμο του κινηματογράφου (βλ. στη συνέχεια) δεν έπαψε ποτέ να εντυπωσιάζει επιστήμονες και μαθητές κάθε ηλικίας από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει πλήθος αναφορών στον εν λόγω αριθμό σε αρχαία κείμενα με καταγωγή, μεταξύ άλλων, από τη Βαβυλώνα, την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα, με τον Αρχιμήδη να είναι μία από τις βασικότερες προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την ιστορία του αριθμού «π».

«Στρατιωτικό δυνάμωμα του τόπου και άλλο αλφαβητάρι»

 



 Το 1903, η  εφημερίδα «Ακρόπολις» στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της  (υπ᾽ αριθμ. 7483),  δημοσίευσε, μαζί με τις ευχές του Κωστή Παλαμά «επί τω Νέω Έτει», και την απάντησή του στο ερώτημα: «Ποια είναι η μάλλον κατεπείγουσα ανάγκη διά το Ελληνικόν Κράτος, της  οποίας την εκπλήρωσιν θέλει πας Έλλην να ευχηθή κατά το νέον έτος». Απάντησε: (α). «Το στρατιωτικό δυνάμωμα του τόπου μας θα  ήταν η μάλλον κατεπείγουσα ανάγκη· και (β) για το στρατιωτικό δυνάμωμα τούτο πρώτα  μας χρειάζεται ανθρώπων απόχτημα. Και τους ανθρώπους θα μας έδινε η παιδεία… Δέομαι κάποιο άλλο αλφαβητάρι ν᾽ ανοιχτή εμπρός στα μάτια του σημερινού παιδιού, του αυριανού πολίτη. ..».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης 1938 – 1957



Από τη Βικιπαίδεια,

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (1938-1957) ήταν Έλληνας Κύπριος αγωνιστής.
Γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 26 Φεβρουαρίου 1938. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Μιλτιάδη. Στην οικογένεια του Ευαγόρα ανήκει – δεύτερος ξάδερφος – και ο Στέλιος Μαυρομμάτης.
Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα.
Την 1η Απριλίου 1953, ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές.

Γιατί στην Χάγη δεν θα δικαιωθεί η Ελλάς λόγω …Κίνας!!!

  


Απάντηση στον τ. ΠτΔ Π. Παυλόπουλο


Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας – Αναλυτής, ιστορικός ερευνητής

O τ. ΠτΔ με άρθρο του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 27-28/2/21, με τίτλο: «Χάγη: Δικαίωσις για την ΑΟΖ μέσω Κίνας» ετέθη πλέον επικεφαλής της επαπειλούμενης «Προσφυγής» της χώρας μας στη Χάγη, λόγω των ιδιοτήτων του, ως τ. ΠτΔ και Επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Φάκελος Εθνικά Θέματα : Μέρος Β΄



Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε φάση διερευνητικών, οι εξελίξεις στο Κυπριακό , Αιγαίο και Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειος

Οι σύγχρονες προκλήσεις για τον Ελληνισμό . Το κλίμα ενόψει της συνάντησης στην Αθήνα , στις 16 Μαρτίου στα πλαίσια του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών

Οι διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και οι ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ των μεγάλων παικτών ισχύος

Η νέα φάση στο Κυπριακό , η άτυπη πενταμερής του Απριλίου , οι «θανάσιμες» παγίδες για την Κυπριακή Δημοκρατία

 Τι συμβαίνει με την γεωπολιτική στρατηγική της Αιγύπτου , τι δείχνει η προκήρυξη θαλάσσιων τεμαχίων , οι διορθώσεις και οι νέες παραλείψεις , τα παραγόμενα αποτελέσματα και η θέση Ελλάδας – Κύπρου και Τουρκίας