Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Εσπερινός της ΣυγχωρήσεωςΠολλά… Εν ολίγοις (16/3/2021)


Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 73 15 Μαρτίου, 2021


 

Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας

Νομίζω έχουμε αρκετά καλά νέα, τουλάχιστον από εδώ, όπως τα ακούω και τα καταλαβαίνω, αλλά και μερικά όχι και τόσο καλά κυρίως από την Ελλάδα.       

Θα προσπαθήσω να σας τα πώ, όπως τουλάχιστον εγώ τα καταλαβαίνω και πως θα επιρρεάσουν την Πατρίδα μας…

 

ΑΓΟΡΕΣ

 

Την περασμένη Τετάρτη, στις 10 Μαρτίου, το Κογκρέσο, πέρασε ένα κονδύλι $ 1.9 τρισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στους πληγέντες από τον ιό!...

Οι αγορές τρελάθηκαν….όπου ο δείκτης του DOW JONES στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης έκλεισε σε ιστορικά ύψη…

ΠΩΣ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΡΟΔΟΣ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΚΑΣΟΣ - ΚΡΗΤΗ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ..."ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ"

 


Η Κρήτη και τα μικρά νησιά στα νότια της αποτελούν τα τελευταία χερσαία εδάφη της χώρας και την αρχή της ελληνικής ΑΟΖ προς τη Λιβύη. Βορειοανατολικά της Κρήτης βρίσκονται κατά σειρά η Κάσος, η Κάρπαθος και η Ρόδος σχηματίζοντας με το ανατολικό άκρο της Κρήτης μια αλυσίδα που μπορεί να “φράξει” την εκεί θαλάσσια δίοδο που συνδέει το Αιγαίο με την Ανατολική Μεσόγειο. Ένας λόγος που απέτυχε η εκστρατεία του Τσόρτσιλ στο Αιγαίο (1943) ήταν ότι αυτά τα νησιά παρέμεναν στην κατοχή των Γερμανών.

Τουρκία: Διακοίνωση σε Ελλάδα, Ισραήλ και ΕΕ για την κατασκευή καλωδίου στην ανατολική Μεσόγειο

 


Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία εξέδωσε διπλωματική διακοίνωση προς την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την έναρξη εργασιών για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου, το οποίο θα αναπτύσσεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα θεωρεί πως το καλώδιο αυτό διαπερνά την «υφαλοκρηπίδα της» στην ανατολική Μεσόγειο και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε στην διπλωματική αυτή ενέργεια προκειμένου να τους τονίσει ότι πρέπει να ζητήσουν την... άδεια της, προτού ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Xontros Kai lignos Vlaxika xoros