Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Σύμφωνο Μετανάστευσης: “Η Ελλάδα επιλέγει μόνο με ποιο τρόπο θα αυτοκτονήσει”Κείμενο από το indanews  της Χίου
Το Σύμφωνο Μετανάστευσης, η διατυπωμένη σε τελικό κείμενο πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία «κοινή» πολιτική, που βρίσκεται πλέον στο τραπέζι της αποδοχής ή όχι, δημιουργεί για την Ελλάδα εξαιρετικά σοβαρά θέματα και προβλήματα που άπτονται της κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Το Σύμφωνο αποτελείται από σχέδια κανονισμών για το άσυλο (διαδικασία και διαχείριση), τη διαλογή στα εξωτερικά σύνορα, τον προσδιορισμό καταστάσεων μεταναστευτικής κρίσης, το σύστημα καταγραφής βιομετρικών δεδομένων(Eurodac), κατευθύνσεων και συστάσεων για την έρευνα και διάσωση, τις μετεγκαταστάσεις και τους κανόνες πρόληψης κατά της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου.

Η αληθινή ιστορία για την σκοπιά στον Έβρο – Ο ντόπιος εργολάβος και το ενισχυμένο μπετόν στα πολυβολεία

 


Πολλά λέγονται για τους στρατιώτες αλλά και πιο συγκεκριμένα την σκοπιά στον Έβρο, με μία ανάρτηση να μας διδάσκει πολλά.

Μια ανάρτηση που είχε κάνει πέρυσι τέτοιον καιρό, τον Μάρτιο του 2020, με αφορμή τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, ο πολιτικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Κορίνθου Βασίλης Πανταζής, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο κ.Πανταζής, που υπηρέτησε και στο νομό Έβρου ως στρατιωτκός, αφηγήθηκε μια πολύ συγκινητική ιστορία που έζησε, με έναν ντόπιο εργολάβο από το Πύθιο Διδυμοτείχου, ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή έργων του στρατού. Γράφει λοιπόν ο εκ Κορίνθου Βασίλης Πανταζής, με την επισήμανση: 

Παραγραφή χρέους, η μοναδική οδός σωτηρίας μας

 

Αυτοί είναι οι δέκα όροι της Αιγύπτου προς την Τουρκία

  


Φιλοκυβερνητικός Αιγύπτιος αρχισυντάκης απαριθμεί τους όρους που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία για πιθανή επαναπροσέγγισή της με την Αίγυπτο.

Ο αρχισυντάκτης της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας Al Watan, ανέφερε τις δέκα προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η Τουρκία προτού το Κάιρο συμφωνήσει να “επαναλάβει τις συνομιλίες του” με την Άγκυρα.

Γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook στις 12 Μαρτίου ο Ahmed Elkhateeb απαριθμεί τους όρους που έχει ορίσει το Κάιρο, μετά από τις πρόσφατες προσπάθειες προσέγγισης από Τούρκους αξιωματούχους, για τον τερματισμό της διπλωματικής αντιπαράθεσης με την Αίγυπτο.

Οι όροι είναι οι εξής: