Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΩΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  

                                         Δημήτρης Κ. Μπάκας


 Το διαλέγεσθαι  συνιστά, καθομολογία,  την ύπατη  πνευματική ανακάλυψη της Ελληνικής Αρχαιότητας!  Συνιστά τη θεμελιακή αρχή του Σύμπαντος. Είναι η   Αρχή  της σύστασης του Κόσμου μας και ταυτόχρονα  νόμος Πνεύματος,  που καθρεφτίζει τη δομή του.

 Στη Φύση συναντώνται όλα τα  ενάντια:  το  «πλήρες» και το  «κενό», η κίνηση και η ακινησία, το φως και το σκοτάδι κλπ. Τα πάντα  αναζητούνται  και έλκονται αμοιβαία για να σμίξουν! Και πάλι όταν σμίξουν τείνουν να διαχωριστούν και να συγκρουστούν!  Ένας  δυναμικός διχασμός που τείνει στη συνέλευση και όταν τη φτάσει την εγκαταλείπει.

Αναπροσανατολίζοντας την σκέψη μαςΠολλά…Εν ολίγοις (19/3/2021)


‘Εχει “βρωμίσει” η υπόθεση με τη Ρωσία: Ο θυμός του Μπάιντεν για τον Πούτιν… Τι θα πράξουν Αθήνα και Λευκωσία;

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η κουβέντα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον «φονιά» Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν το σήμα της απόφασης στο πιο υψηλό επίπεδο, ότι η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αποσύρεται μία δια παντός και αντικαθίσταται από μία νέα:

Ότι η Ρωσία είναι ο μεγάλος εχθρός της Αμερικής, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο. Αυτή είναι η απόφαση…

Οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την πιθανή ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι καταθλιπτικό για τη Ρωσία, η οποία -όπως αποδεικνύεται- κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, για να βοηθήσει τον κ. Τραμπ να μην χάσει την πρόσφατη αμερικανική εκλογική αναμέτρηση.

ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΑST MED. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


 Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή” στις 13 Μαρτίου για την τύχη του EastMed (“Ο αγωγός EastMed ένας νέος NABUCCO”) εγείρει ερωτηματικά, δεδομένου ότι μόνο τα ελληνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί. Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι δεν είναι ηλίθιοι ούτε οι Νετανιάχου, Αναστασιάδης, Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, ούτε οι μηχανικοί της ΔΕΠΑ και της Edison, ούτε και η ΕΕ που χρηματοδοτεί την μελέτη κατασκευής.

Η κατασκευή του EastMed βασίστηκε στα βεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου των κοιτασμάτων Λεβιάθαν (22 τρισ. κυβικά πόδια), Καλυψώ (έξι τρισ. κυβικά πόδια), Γλαύκος (πέντε τρισ. κυβικά πόδια), και Αφροδίτη (6,5 τρισ. κυβικά πόδια), χωρίς να συνεκτιμώνται τα δύο γειτονικά προς την Αφροδίτη κοιτάσματα, το απόθεμα των οποίων εκτιμάται ότι κυμαίνεται στα 4,5-12 τρισ. κυβικά πόδια.