Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821


«ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

                                                       Δημήτρη Κ. Μπάκα 


Η ύπατη ανθρώπινη ανάδυση, η οποία μπορεί να αντιληφθεί, να επικοινωνήσει και να επηρεάσει το Κόσμο είναι το ανθρώπινο πνεύμα. Η πνευματική ισχύς συνιστά την ειδοποιό διαφορά του ανθρώπινου είδους. Είναι η κινούσα δύναμη. Συνιστά τη «ψυχή» της Ανθρωπότητας.

Στον στίβο του ανθρωπίνου πνεύματος το Γένος των Ελλήνων παίζει πανανθρώπινο πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη διαδρομή της μακρόχρονης ζωής του. Το Γένος μας διατηρείται ακμαίο, αληθινό και ζωντανό για περισσότερους από τριάντα αιώνες! Παρά τα όσα σκαμπανεβάσματα της ιστορικής του πορείας είναι μία αειθαλής συλλογική οντότητα, γι’ αυτό μιλάμε για «βιογραφικό» ολόγραμμα. Ακτινοβολεί πάντα πνευματικό ζωογόνο «φως» και συνιστά διαχρονικό παγκόσμιο παράδειγμα.

Σπουδαία ιστορική ανάλυση από την Καθηγήτρια Μ. Ευθυμίου: Λαμπρές και ερεβώδεις στιγμές της Επανάστασης (ΒΙΝΤΕΟ)

 


 Τι είπε για Δύση, Ρωσία, Αγγλία, εθνικό διχασμό, για το ελληνικό στράτευμα, για τους φιλέλληνες και τις τομές που επέφερε η Επανάσταση

“Ήταν μια επανάσταση άξια του ονόματός της, γιατί άλλαξε ιδεολογικά και πολιτικά το σκηνικό” ανέφερε μεταξύ άλλων στη πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ομιλία της στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, η κα Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:"1821. Οι τομές μιας Επανάστασης".

Απόρρητα τουρκικά σχέδια για εισβολή σε 131 νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο

  Η Τουρκία σχεδίαζε να εισβάλει σε 131 νησιά του Αιγαίου, νησίδες και βραχονησίδες που θεωρούνταν αμφισβητούμενες» υποστηρίζει η σκανδιναβική ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Με άρθρο του δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ από τη Στοκχόλμη, η ιστοσελίδα επικαλείται απόρρητο ντοκουμέντο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το οποίο «ο τουρκικός στρατός έχει κατάλογο με 131 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς θεωρείται αμφισβητούμενο και ετοίμασε σχέδια για να τα καταλάβει σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα» αναφέρει η Nordic Monitor, τονίζοντας ότι το ντοκουμέντο έχει περιέλθει στην κατοχή της.