Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ομιλία Gysi στην Bundestag του Βερολίνου
 Ο δόκτωρ Gregor Gysi είναι Βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου και μέλος του κόμματος Die Linke  της Αριστεράς. Την περίοδο αυτή είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Κατά την ομιλία του στο Γερμανικό Κοινοβούλιο για την επέτειο αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, με μία πρωτοφανή για τα Γερμανικά αλλά και παγκόσμια χρονικά ομιλία του, κατακεραύνωσε την πολιτική του Βερολίνου έναντι της Ελλάδος, μιλώντας πεντακάθαρα και απροκάλυπτα για την υποχρέωση της συγχρόνου Γερμανίας, ως ακόλουθος και διάδοχος της ναζιστικής τοιαύτης, να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο που έλαβε καταναγκαστικώς από την Ελλάδα και μάλιστα το οποίο είχε αρχίσει να αποπληρώνει η Γερμανία, και κατηγόρησε ευθέως την Γερμανική Κυβέρνηση ότι υποστηρίζει την Τουρκία, η οποία απειλεί ευθέως την Ελλάδα με Γερμανικά επιθετικά όπλα.

Το Άγιον Όρος, όπως το παρουσίασε το μεγάλο Αμερικανικό Ραδιο-Τηλεοπτικό δίκτυο CBS, σε αποκλειστική εκπομπή του.

 

Δοξιάδης: Πώς ο έρωτας Καλπαδάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με Τουρκάλα διπλωμάτη έβαλε σε κίνδυνο τη χώρα μας


 Με μια χειμαρρώδη αφήγηση, ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης σκιαγραφεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, «υπό τη σκιά μιας ερωτικής ιστορίας», και αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για τους χειρισμούς του τότε Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Aς σημειωθεί ότι ο Απόστολος Δοξιάδης ήταν μεταξύ αυτών που το 2016 συμμετείχαν στην εκστρατεία μη έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, το οποίο τελικά η ελληνική Δικαιοσύνη παραχώρησε.

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ. VIDEO

 

Μια προφητική με τη συμμετοχή αρκετών ομογενών ηθοποιών από το 2019, δηλαδή προτού γνωρίσουμε τους περιορισμούς του lockdown και τις καταδόσεις των συμπολιτών μας “για το καλό μας”. Ωστόσο αποδεικνύεται προφητική για το σήμερα και ίσως και για το μέλλον.

 

Η ταινία έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά αλλά πιστέψτε με είναι αρκετά γλαφυρή και μας δείχνει ένα μέλλον όχι και τόσο μακρινό που θα έχουν οι λαοί αν δεν αντιδράσουν στην νέα τάξη πραγμάτων.

Ἡ ὥρα τῆς ἀλήθειας ἔφθασε: Ἡ ΝΔ ψηφίζει τό ὄνομα «Βόρεια Μακεδονία»

 Ἀποστάσεις ἀπό Βουλευτές τοῦ κόμματος στήν Βόρειο Ἑλλάδα – Θά τήν ψηφίσει ὁ ΣΥΡΙΖΑ γιά νά «ἐκθέσει» στούς συμμάχους τήν κεντροδεξιά


Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ πού ἠκολούθησε ἡ ΝΔ ὅταν ἐτέθη ζήτημα ψηφίσεως τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν εἶναι γνωστή. Ὡς ἀξιωματική ἀντιπολίτευσις ὑπέβαλε πρόταση μομφῆς κατά τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί ἠρνήθη νά ψηφίσει τήν Συμφωνία μέ τό ἐπιχείρημα, ὅτι δι’ αὐτῆς ἡ Ἑλλάς ἀναγνωρίζει «μακεδονική ἐθνότητα καί «μακεδονική γλῶσσα».

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


 Το πρωί της 2ας Νοεμβρίου 1912, από το λιμάνι του Μούδρου της Λήμνου, αποπλέει Μοίρα του Ελληνικού Στόλου με επικεφαλής το θρυλικό , υπό τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, και κατευθύνεται προς το Άγιο Όρος. 

Η παρουσία των πολεμικών σκαφών στα ανοικτά της χερσονήσου του Άθω, γίνεται αντιληπτή από τους μοναχούς των παραθαλασσίων μοναστηριών και κελλιών και κάτω από τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες εκατοντάδων καμπάνων τα πλοία πλησιάζουν τις ακτές του Αγίου Όρους.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΨΗ


 Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά μας δεν είναι αρκετά μεγάλα και όλα θα είναι καλύτερα όταν θα μεγαλώσουν. Στη συνέχεια αγχωνόμαστε γιατί φτάνουν στην εφηβεία και πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους. Θα είμαστε σίγουρα ευτυχείς όταν θα ξεπεράσουν αυτό το στάδιο. Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο σύντροφός μας θα αποκατασταθεί, όταν θα αποκτήσουμε ένα πιο ωραίο αυτοκίνητο, όταν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές, όταν θα πάρουμε την σύνταξή μας.