Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Πως μπορεί η Ελλάδα να υφάνει ένα φονικό δίχτυ στο Αιγαίο Είναι κοινή πλέον η τάση τόσο οι μεγάλες ευρασιατικές δυνάμεις όσο και οι ΗΠΑ να αναπτύσσουν ικανότητες αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (A2/AD). Η αρχιπελαγική δομή του Αιγαίου αποτελεί ιδανική βάση έδρασης παρόμοιων πολυπλεγμάτων. Η ανάπτυξή τους θα μπορούσε να αποτελέσει στρατηγικό παράγοντα διαμόρφωσης των στρατηγικών ισορροπιών στις ελληνοτουρκικές ισορροπίες ισχύος υπέρ της Ελλάδας.

Η σχετική προσπάθεια, συνδεδεμένη με «οικοσυστήματα καινοτομίας», σαν αυτά που περιγράφει ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης στο SLpress, που θα αξιοποιούν τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), θα μπορούσαν να επιτύχουν δραστική αναβάθμιση των εγχώριων μαχητικών και αποτρεπτικών ικανοτήτων με πολύ χαμηλό κόστος. Ακόμη θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αποφασιστικός παράγοντας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και περιορισμού του κύματος εξόδου νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό.

Τα αίτια του θανάτου διά της σταυρώσεως

 


Οι περισσότεροι, έχουμε δει αξιόλογες κινηματογραφικές αναπαραστάσεις του σταυρικού θανάτου του Ιησού Χριστού με μερικούς ηθοποιούς ενσαρκωτές του ρόλου να τον υποδύονται ρεαλιστικά.

Ωστόσο, μέχρι την στιγμή που διάβασα παρουσιάσεις από επιστήμονες γιατρούς, είχα απόλυτη άγνοια του τί ένοιωθε και πόσο υπέφερε ένας καταδικασμένος την εποχή εκείνη σε σταυρικό θάνατο.

Μια τέτοια λεπτομερέστατη μελέτη, αναλυτική του μαρτυρίου της σταύρωσης και τεκμηριωμένη, σας παραθέτω αυτούσια στην συνέχεια. Αποτελεί πόνημα του εξειδικευμένου ιατρού Ν. Σταυρακάκη, με την προσήκουσα τεκμηρίωση και τις παραπομπές του συγγραφέως.

Μάρτιος 2018

Κων-νος Παπανικολάου

"Υπάρχει σκοπούμενος δόλος και απάτη πίσω από το covidbusiness-“Η Ρωσσία αποκαλύπτει ότι η «πανδημία» είναι μιά παγκόσμια απάτη - γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 


(Ο Γεώργιος Καρυστινός γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει αποφοιτήσει από τα σχολεία: Αεροπορικής Ιατρικής, Υπερβαρικής - Καταδυτικής Ιατρικής και από το σχολείο Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Ιατρικής και Άμυνας. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ως στρατιωτικός ιατρός και κατέχει το βαθμό του Σμηναγού) Στρατιωτικός Ιατρός Καρδιολόγος στο 251 ΓΝΑ

"Υπάρχει σκοπούμενος δόλος και απάτη πίσω από το covidbusiness
Στρατιωτικός Ιατρός πρώην Επιμελητής Καρδιολογικής Κλινικής 251 Γ.Ν.Αεροπορίας, Γιώργος Καρυστινός*
"Υπάρχει σκοπούμενος δόλος και απάτη πίσω από το covidbusiness.

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ STANFORD

 


Το ξεθωριασμένο καρό φουστάνι, το παλιό κοστούμι και η αλαζονεία της Εξουσίας…κάθε Εξουσίας

 

H ιστορία συμβαίνει γύρω στα 1880-1883. Για να αντιστοιχίσετε τα αναφερόμενα σε δολάρια ποσά με σημερινές αξίες πολλαπλασιάστε επί 20. (Στίς φωτό η οικογένεια Stanford και το ομώνυμο Πανεπιστήμιο)

Χρήστου Γιανναρᾶ : ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ (Μέρος 3/4)

 

Περιεχόμενα

11. Comma
12. Cantus firmus
13. Ricercare
14. Reprise
15. Imitation

11. COMMA

Υἱοὶ μητρός μου ἐμαχέσαντο ἐν ἐμοί.

Ο ΕΡΩΤΑΣ δὲν ἔχει λογικὴ – μὲ ποιά λογικὴ προσεύχεται ὁ ἅγιος γιὰ τὰ ἑρπετὰ καὶ τοὺς δαίμονες; Λογικὴ ἔχει ἡ θρησκεία θωρακισμένη μὲ τὴν πανοπλία τοῦ νόμου. Λογικὴ καὶ νόμος τὰ ὅπλα τῆς θρησκείας, ὅπλα θωράκισης τοῦ ἐγώ.

Θρησκεία: οἱ ἀτομικὲς μεταφυσικὲς πεποιθήσεις. Ἡ ἀτομικὴ ἠθική. Ἡ ἀτομικὴ προσπάθεια γιὰ τὸν ἐξευμενισμὸ τοῦ θείου. Οἱ πεποιθήσεις λογικὰ ὀρθὲς γιὰ νὰ προσπορίζουν βεβαιότητα. Ἡ ἠθικὴ συμπεριφορὰ κατοχυρωμένη ἀπὸ τὸν νόμο γιὰ νὰ ἐξασφαλίζει ὑπόληψη καὶ κύρος.

Εθνομηδενιστές, προσκυνημένοι και… ΣΤΑΡ!

 Η σημερινή Ελλάδα, διακόσια χρόνια μετά την αποτίναξη της οθωμανικής τυραννίας,  αντιστέκεται αποτελεσματικά απέναντι σε ένα λυσσαλέο και καθημερινό υβριδικό πόλεμο των ισλαμιστών και των φασιστών που ελέγχουν την σημερινή τουρκική εξουσία.

Δέχεται καθημερινά αφόρητες προκλήσεις από νέο-οθωμανούς φασίστες οι οποίοι πάσχουν από την τρέλα του μεγαλείου και της «υπαγορεύουν» διαρκώς όρους που ονειρεύονται:

Η απάντηση μας στο κείμενο του κ. Σημίτη στα ΝΕΑ: Τα Ίμια και η Μαδρίτη θα τον “κυνηγούν” για πάντα…

 


ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, HELLAS JOURNAL*

Η αγωνία  ενός πολιτικού στην «δύση» της πορείας του να προστατεύσει την υστεροφημία του ,όταν μάλιστα αμφιλεγόμενες  στιγμές για την πορεία της χώρας συνδέθηκαν με το όνομα του, είναι θεμιτή.

Δεκαεπτά (17) χρόνια μετά την απόσυρση του Κώστα Σημίτη από την πολιτική και μετά από μια οκταετή θητεία στην πρωθυπουργία της χώρας, κυκλοφορεί μια έκδοση με τίτλο «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά», οπου με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, πρωταγωνιστές της εποχής επιχειρούν να προβάλουν την Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι ως «μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε».

Τώρα μαντούβαλο (τα κεφάλια μέσα)