Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟ ΕΛΙΑΜΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

 


Ζήτημα προκύπτει για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της ελληνικής κυβέρνησης, έπειτα από δημοσίευμα του ιστότοπου Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο ο Θάνος Ντόκος, ως Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ το 2010, απέστειλε εμπιστευτική έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία, στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Τα έγγραφα που δημοσιοποιούν τα Wikileaks επιβεβαιώνουν ότι ο Ντόκος είχε αποστείλει την έκθεση από το προσωπικό του email. Να σημειωθεί ότι κάποια στοιχεία της έκθεσης δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο θέμα, δηλώνοντας  ότι είναι «”άνθρακες ο θησαυρός” του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η υποτιθέμενη “απόρρητη έκθεση” είναι κείμενο δημοσιευμένο και στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και έχει ξεκαθαριστεί πλήρως». 

Ἀπόπειρα ἐπιβολῆς τῆς τουρκικῆς στά πομακοχώρια τῆς Θράκης!

 Ἡ «Ἑστία» ἀποκαλύπτει δίγλωσσο ἔγγραφο τοῦ Δήμου Μύκης πρός τούς μουσουλμάνους κατοίκους

ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ἡ «Ἑστία» ἐδέχθη μία καταγγελία. Πολῖτες τῆς Ξάνθης μᾶς ἀνέφεραν ὅτι ἐδέχθησαν κλήση γιά ἐμβολιασμό στά κινητά τους –εἰς ἀπάντησιν προηγούμενης δικῆς τους– στά τουρκικά! Πιό συγκεκριμένα ἡ καταγγελία πού ἐτέθη τότε ὑπ’ ὄψιν μας ἦταν ἡ ἑξῆς: Ἕλλην δημόσιος ὑπάλληλος, τόν ὁποῖο τό σύστημα ἐμβολιασμοῦ προγραμμάτισε νά κάνει τό ἐμβόλιό του στό Κέντρο Ὑγείας τοῦ ὀρεινοῦ Πομακικοῦ χωριοῦ Ἐχῖνος, ἐδέχθη κλήση ἀπό τό συγκεκριμένο νοσηλευτικό ἵδρυμα στό κινητό του, στήν ὀθόνη τοῦ ὁποίου δέν ἐνεφανίσθη ὁ ἀριθμός τοῦ τηλεφώνου ἁπλῶς ἀλλά καί ἡ ἐπωνυμία του!

Απάντηση «καταπέλτης» Καραμανλή σε Σημίτη: Έχουμε διαφορετικές απόψεις, δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική κυριαρχία

  «Μετωπική επίθεση» κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μία από τις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του.

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του κ. Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά και την συμφωνία του Ελσίνκι, και τις αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή ότι «την απεμπόλησε», ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, «κατακεραυνώνει» την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Σημίτη σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι το «κείμενο του Ελσίνκι» αφορούσε την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.

Διδάσκει το παράδειγμα και όχι τα παχιά λόγια

  

«Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Μάλιστα. Είναι η μόνιμη επωδός των ανυστάκτων φρουρών της υγείας μας. Το ποικιλώνυμο πολιτικό κυβερνολόι, τι έχασε, εν μέσω πανδημίας και χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό πρόσωπο στην κοινότοπη φράση; Μειώθηκε ο μισθός τους ή απαγορεύονται οι μετακινήσεις τους; Τι έχασαν, ξαναρωτώ, που θα το πάρουν πίσω;

Έχασαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι απλοί ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ζουν με τις ελεημοσύνες του κράτους, μη επιστρεπτέες… κακομοιριές, μοιρασμένες και αυτές με άδικα εν πολλοίς κριτήρια. Κόποι χρόνων κατεδαφίστηκαν. Αξιοπρέπειες τσαλακώθηκαν.

Μπερνς «ξεσκεπάζει» Σημίτη : Ίμια- αποστρατιωτικοποίησις στην Χάγη!

 
Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στα «Νέα» του κυρίου Μαρινάκη, τα απόρρητα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ η επίθεσις σε Καραμανλή-Μολυβιάτη και το Ελσίνκι 2

Υπό κανονικές συνθήκες θα επρόκειτο για το ιστορικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δύο πρώην πρωθυπουργών. Ο κύριος Κώστας Σημίτης νιώθει άγχος για την μεταχείριση που θα του επιφυλάξει η ιστορία όσον αφορά στην στάση του την βραδιά των Ιμίων και την ημέρα της Συνόδου της Μαδρίτης για αυτό και πασχίζει επί είκοσι χρόνια να αποσυνδέσει το όνομα του από το άγος της μειοδοσίας που του αποδίδει διαχρονικώς ο ελληνικός λαός στις δημοσκοπήσεις.

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΣΤΕΣ Η ΑΛΛΟ ΤΙ;

       ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  Ε. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ

                                                                    Ομότ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

                                                                  Καθηγητής Πανεπιστημίου 

                                                                                       Λευκωσίας

                                                                  τ. Πρόεδρος Εταιρείας Μακεδονικών

                                                                                        Σπουδών

Τον τελευταίο καιρό, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια του Αγώνος, διαβάζουμε στον τύπο και παρακολουθούμε στην τηλοψία άρθρα και συζητήσεις, τάχα σοφές και βαθυστόχαστες, που σκοπούν να αναλύσουν το νόημά του. Θα ήταν άδικο να μην κρατήσουμε, από μερικές, πολλά τα θετικά. Είναι, όμως, και εκείνες οι οποίες αναλίσκονται σε αναφορές στον βίο τον πρίν και μετά την Επανάσταση των κύριων αγωνιστών της, φτάνοντας να λοιδωρήσουν και τον Καποδίστρια. Τίποτε θετικό δεν τους βρίσκουν και λίγο – πολύ, οι αγωνιστές εμφανίζονται ως πλιατσικολόγοι, κρατικοδίαιτοι και άλλα ηχηρά πρόμοια, ως άνδρες που μισούνται μεταξύ τους.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 Παρότι η ηττημένη Γερμανία ευνοήθηκε γενναιόδωρα από τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ανταποκρίθηκε στην ηθική και συμβατική υποχρέωσή της προς την Ελλάδα για την καταβολή επανορθώσεων και βεβαίως για την εξόφληση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ακολούθησε παρελκυστική τακτική όσον αφορά τις γερμανικές οφειλές. Παρέπεμψε την ικανοποίηση των ελληνικών διεκδικήσεων μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, το Βερολίνο ισχυρίσθηκε ότι το θέμα έχει κλείσει!