Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Άρθρο Γρίβα Κων/νου

 

 

Είναι σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “παίζουν τα ρέστα τους” για να κρατήσουν την Τουρκία στη δυτική αρχιτεκτονική και να αποτρέψουν να ελκυστεί από τη βαρύτητα της τεράστιας γεωπολιτικής μάζας που συνθέτει το σχήμα Ρωσίας-Κίνας. Για να αποφύγουν αυτήν την εξέλιξη, μεταξύ των άλλων ενεργειών τους, “πουλάνε” στην Τουρκία μια ελεγχόμενη από την Ουάσιγκτον Ελλάδα, η οποία θα είναι πρόθυμη να συνδιαλλαγεί με τους όρους της Άγκυρας, για τις “διαφορές” των δύο χωρών στο Αιγαίο. 

Ο Ντράγκι είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τον δικτάτορα Ερντογάν: Όμως την κ. Μέρκελ τη ρώτησε;

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Μάριο Ντράγκι, είπε τα πράγματα με το όνομα τους για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Τον χαρακτήρισε δικτάτορα…

Όπως ακριβώς είναι, άλλωστε. Ένας απόλυτα αυταρχικός ηγέτης που εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε δικτάτορα. Μόνο οι Ευρωπαίοι δεν το έβλεπαν. Βεβαίως, άσχετα από τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, στην Ευρώπη μετρά μόνο η γνώμη της Καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Άγγελα Μέρκελ παραμένει θαυμάστρια του Ταγίπ Ερντογάν. Πέρασαν τρεις μέρες από τον εξευτελισμό της Γερμανίδας προέδρου της Κομισιόν, και δεν βρήκε κουβέντα να πει…

Η ορεινή κοινότητα της Ανάβρας Μαγνησίας και το οικονομικό της θαύμα

σημ Φιλίστωρος: η αναγνώστρια μας Ελένη Οικ. μας, με αφορμή το άρθρο για το Αυστριακό χωριό Worgl μας απέστειλε το θέμα για την Ανάβρα Μαγνησίας. Την ευχαριστώ πολύ και αξίζει να διαβάσετε για την προσπάθεια αυτή που αποδεικνύει ότι υπάρχει διέξοδος φτάνει να έχουμε την όρεξη να την δημιουργήσουμε)

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

Στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Ο Καραμανλής έβαλε τον Σημίτη στη θέση του: Ζητούσε να προσφύγει η Τουρκία στη Χάγη εναντίον της Ελλάδας!

 «Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη «επιτυχία» του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμη άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστας Σημίτη στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. Σε κείμενο του, ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει συγκεκριμένα:

ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΑΡΕΤΗ

      

                                       Δημήτρης Κ. Μπάκας


     Το  καθήκον είναι η υποχρέωση για εκτέλεση του δέοντος.  Ενίοτε είναι κάτι το ελάχιστο, αλλά μέγιστης σημασίας,  σε ό,τι αφορά την ύπαρξη αρμονίας στις κοινωνικές σχέσεις μας. Η  παράβαση του καθήκοντος προκαλεί  κοινωνική βαρβαρότητα.

 Η κοινωνία μας έχασε τη μορφή αρμονικής σύνθεσης και μετατράπηκε σε μια ανεξέλεγκτη χαοτική μαζική σύνδεση τυχαίων-περιστασιακών σχέσεων.   Η Κοινωνία, ως οντότητα, έχει ανάγκη από σταθερά σημεία συνοχής και αυτά  είναι εκείνα των καθηκόντων κοινού χαρακτήρα.

 Απόλυτα πρότυπα δεν υπάρχουν, αλλά πάντοτε  παραμένουν ως ασφαλέστερα παραδείγματα, όσα μας διδάσκουν οι εμπειρίες, όπως το ανθρώπινο  καταπίστευμα κατέγραψε. Το πολύτιμο δώρο, από το οποίο  αναδύονται όλες τις  πηγές του εαυτού μας: Φιλοσοφία,  Επιστήμη, Θρησκεία και Παράδοση. 

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821: Ο ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Ε΄.

 

. ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( 2 ΑΠΟ 5 )


Πολλά…Εν ολίγοις (9/4/2021)