Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ένας δυσάρεστος διάλογος στον άλλοτε καθηγητή μου κ. Ηρακλείδη!

 


Διαβάζοντας τη συνέντευξη του καθηγητή Αλέξη Ηρακλείδη στο ThePressProject θυμήθηκα κάποιους, πριν πολλά χρόνια, που με προειδοποιούσαν, λίγο πριν δώσω συνέντευξη για να εισαχθώ σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο: «Μην αναφέρεις στην επιτροπή ότι έχεις διαβάσει βιβλία του Ηρακλείδη». Κοντολογίς, τον αντιπαθούσαν.

Το είχα θεωρήσει απαράδεκτο και γελοίο, όπως και τώρα άλλωστε. Υπήρξα φοιτητής του Ηρακλείδη –και καλός μάλιστα– και ήταν φυσικό να διάβαζα βιβλία του. Ο ακαδημαϊκός πόλεμος, στον οποίο έχει συμμετάσχει και ο εν λόγω καθηγητής, όμως, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τα πραγματολογικά λάθη και τις διανοητικές αντιφάσεις-ακροβασίες που σφραγίζουν την πρόσφατη συνέντευξή του.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 

Η Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους πάπα -H περιβόητη "συγνώμη" που ήλθε μετά απο 800 χρόνια


    Η Δ’ Σταυροφορία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάπα Ιννοκέντιου Γ’ το 1201, για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που κατείχαν οι Μουσουλμάνοι.
     Ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την προσωρινή κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χωρίς τη θέληση του Ποντίφικα.
      Μετά την αποτυχία της τρίτης Σταυροφορίας (1189-1192) για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, το ενδιαφέρον των δυτικοευρωπαίων ατόνησε. Την Ιερουσαλήμ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και της Αιγύπτου, ήλεγχε η μουσουλμανική δυναστεία των Αγιουβιδών. Το λατινικό Βασίλειο της Ιερουσαλήμ μόνο κατ’ όνομα υπήρχε, περιορισμένο σε λίγες πόλεις στις ακτές της Παλαιστίνης. 

Το καψόνι του Τούρκου προέδρου στην πρόεδρο της Κομισιόν 

Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης και η ανάκτηση της αξιοπρέπειας


ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( 5 ΑΠΟ 5 )


Σοκ στο Μαξίμου: 11 βουλευτές της ΝΔ σε κοινή δήλωση υπέρ Κ.Καραμανλή! Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το κοινό μέτωπο που σχημάτισαν Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά.

Σαν να μην έφτανε η παρέμβαση των 2 πρώην πρωθυπουργών, έρχονται τώρα και οι κοινές δηλώσεις 11 βουλευτών της ΝΔ στην μεγαλύτερη καραμανλική κυριακάτικη εφημερίδα (η οποία είναι και αντιπολιτευόμενη) υπέρ της δήλωσης του Κώστα Καραμανλή να ταράξει ακόμα περισσότερο το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά τον αγνό πατριώτη Ιάκωβο Τσούνη

 Η Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη τον αγνό πατριώτη Ιάκωβο Τσούνη,

που απεβίωσε το Σάββατο 10•4•21,μεγάλο ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
               
Για την Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης

 ο Πρόεδρος του ΔΣ 
   
  Αθ. Καραντζίκος