Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ακυρώθηκε η προκλητική εκδήλωση αλεξιπτωτιστών για τους Γερμανούς κατακτητές

 Ακυρώθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η επίμαχη εκδήλωση αλεξιπτωτιστών που ήθελαν να τιμήσουν την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» (ΕΑΡ), λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι σχεδίασαν μια νεοναζιστική εκδήλωση και τον σάλο που προκλήθηκε, η σχετική πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση, εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα.

Το Σωματείο Αλεξιπτωτιστών μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!


Γράφει ο Νίκος Σκουλάς


Στην Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Ηρακλείου και στον ιστότοπο Cretalive – προς τιμήν τους - διάβασα σήμερα το πρωί την είδηση σχόλιο και τρέμω σύγκορμος:
Η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών θα τιμήσει τους γενναίους Γερμανούς (γράφε Ναζί) αλεξιπτωτιστές, επ’ ευκαιρία της 80ής επετείου από την επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης!!!
Μην πιστεύοντας τα μάτια μου προσέφυγα στον ιστότοπο της «Ένωσης» που ναι! είναι υπαρκτή και, στην ανακοίνωσή της, θριαμβευτικά καλεί τα μέλη της στα Χανιά από 17 έως 23 Μαϊου να συνεορτάσουν τον «θρίαμβό» τους.

Δεν με εκπλήσσει το θράσος των τεράτων της ναζιστικής θηριωδίας την οποία και βίωσα. Με εξοργίζει το γεγονός ότι οι ελληνικές υπηρεσίες και η Κυβέρνηση δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να σχολιάσει την τόσο χυδαία Ύβρη.
Φτάσαμε σε τόσο χαμηλό σημείο παρακμής που δεν μας αγγίζει η ΝΤΡΟΠΗ;;;