Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Το ΙΗΑ συγχαίρει τον Έλληνα ΥΠΕΞ

 


Delaware, USA

www.professors-Phds.com email: IHAHellas@gmail.com

Απρίλιος 20,   2021


Πρός τον Υπουργό Εξωτερικών κον Νικόλαο Δένδια

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το International Hellenic Association (IHA), μια μη κυβερνητική, μη κομματική οργάνωση με έδρα το  Delaware και με 4.000 μέλη, θα ήθελε να σας συγχαρεί για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίσατε τον Τούρκον ομόλογον σας στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα. Η δυναμική παρέμβαση σας αναπτέρωσε το ηθικό του Ελληνικού λαού  που έχει συνηθίσει στην σιωπή σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΣΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΟΝΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ Το Πάσχα του 1549 μ.Χ. οι Αρμένιοι κατώρθωσαν να δωροδοκήσουν τον Τούρκο Διοικητή, και να εκδώση απαγορευτική διαταγή προς τον Έλληνα–Ορθόδοξο Πατριάρχη Σωφρόνιον Δ΄, ώστε να μην έχει πρόσβαση εντός του Ναού δια την τελετήν του Αγίου Φωτός.

 

Οι φρουροὶ έκλεισαν την Αγία Θύρα (Πόρτα) και ο Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ΄ με το ιερατείον και τους Ορθόδοξους πιστούς του παρέμειναν έξω προσευχόμενοι, αναμένοντες τήν έκβασιν των γεγονότων.

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

 


του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη

 

Καυχόμαστε όλοι μας ότι είμαστε δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά τώρα και απο την Πανδημία του Govid-19. Όμως αν θέλομε να είμαστε ρεαλιστές το όνειρο αυτό δεν πρόκειται να εκπληρωθεί εφόσον δεν προηγηθεί κάτι βασικότερο. Η αλλαγή της νοοτροπίας, η ανάκτηση της αξιοπρέπειας και η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης. Πολλά σχετικά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν. Όμως επειδή το μέγεθος του άρθρου δεν επιτρέπει μια εκτενή περιγραφή των διαφορών μας με τους άλλους, θα περιορισθώ σε μερικά απλά παραδείγματα.

Η προσβλητική «συνάντηση» του Καποδίστρια με τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Κυβερνήτη

 Δείτε το βίντεο και κρίνετε !!!

 

Προς ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. Εντιμότατο κύριο Νικόλαο Δένδια Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας

  Μόντρεαλ 18 Απριλίου 2021

CANADIAN HELLENIC CONGRESS
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
CONGRÈS HELLÉNIQUE CANADIEN 1220,

rue de Beauharnois, Suite 109, Montréal (QC) H4N 1J5. chc@chcongress.ca – http://www.chcongress.ca
Via Electronic Mail: dgypex@mfa.gr


Προς ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Εντιμότατο κ. Νικόλαο Δένδια
Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Θέλουμε να σας συγχαρούμε για την ειλικρινή και θαρραλέα στάση σας, έναντι της τουρκικής ηγεσίας και ιδιαίτερα προς τον ομόλογο σας Mevlüt Ҫavuṣoğlu, κατά την προχθεσινή σας επίσκεψη στην Άγκυρα.

Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΑ ΑΒΥΘΙΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ- ΠΑΓΙΔΑ!Στην πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να ζητήσει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες. Εισέπραξε την πληρωμένη απάντηση του Έλληνα ομολόγου του, ο οποίος αναφέρθηκε ευθέως στην τουρκική απειλή, στη στρατιά του Αιγαίου και στον αποβατικό στόλο.