Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ο Εθνικός Διχασμός


ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΤΡΕΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

 Τόσα χρόνια περίμενες να βγεις μετά τη μαγειρίτσα και να πιεις μέχρι σκασμού, να μεθύσεις και να γυρίσεις ξημέρωμα στο σπίτι. Ούτε ήξερες τι γιόρταζες.

 

Τόσα χρόνια κοινωνούσες ανεξομολόγητος.

Τόσα χρόνια μες στη Μεγάλη Σαρακοστή καταβρόχθιζες σουβλάκια και πανσέτες, “έθαβες” τον διπλανό σου, υπέκυπτες στη λαγνεία.

Τόσα χρόνια δεν άνοιξες μια φορά την Αγία Γραφή να κατηχηθείς, να διαβάσεις τον λόγο Του, να μάθεις την πίστη σου.

Η Αρμενική Γενοκτονία, η Τεσκιλάτ και η Γκεστάπο

  Τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία η κρατική τηλεόραση διαφημίζει μία νέα τηλεοπτική σειρά. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο σήμερα. Μία ομάδα νέων ανθρώπων, άριστα εκπαιδευμένων, πραγματοποιεί κρυφές επιχειρήσεις για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της γνωστής με το ακρωνύμιο ΜΙΤ. Εάν τα πράγματα σταματούσαν εδώ, θα ήταν μία τουρκική εκδοχή των ταινιών “Επικίνδυνες Αποστολές” με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Τομ Κρουζ. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις αντιλήψεις της Τουρκίας παρουσιάζει όμως ο τίτλος της σειράς: Τεσκιλάτ (Teşkilat).

Χάγη, 12 ν.μ. στο Αιγαίο, Σκοπιανό: Τα επόμενα βήματα…

 

Στην πιο κρίσιμη και περίεργη φάση έχουν εισέλθει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, όχι μόνο λόγω της διαρκούς έντασης, η οποία παράγεται από την έναντι του Αιγαίου πλευρά, από την Άγκυρα, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα, σκληρά και δύσκολα, και κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι συνέπειες από αυτή την τακτική που ακολουθεί ο Τούρκος Πρόεδρος και πως αυτές θα επιδράσουν περαιτέρω στην τουρκική πολιτική

Ανάλυση: Γιατί ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

  Η σχέση της Τουρκίας με την Αμερική, τη σημαντικότερη χώρα του κόσμου, τη μεγαλύτερη δημοκρατία και οικονομία, τη χώρα με την ισχυρότερη γεωπολιτική επιρροή και με την οποία τα υπόλοιπα κράτη έχουν πολλούς λόγους να την θέλουν στενή τους σύμμαχο, διαταράχθηκε με την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Με την κίνηση αυτή η Αμερική διεμήνυσε ότι δεν αποδίδει στην Τουρκία τη σημασία που είχε για δεκαετίες στα μάτια προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΥΠΑΡΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ..... Α-ΓΛΩΣΣΙΑΣ