Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Η αντίδραση Ερντογάν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Μπάϊντεν

 


Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων, και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που χαρακτηρίζει έτσι τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

Η παραδοσιακή δήλωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης, στις 24 Απριλίου, αναφέρει για πρώτη φορά τη λέξη “γενοκτονία” .

“Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια”, έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

“Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Δεν το κάνουμε αυτό για να κατηγορήσουμε οιονδήποτε, αλλά για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ”, πρόσθεσε.

Τι είπαν Α/ΓΕΕΘΑ και Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων λίγες ώρες πριν ο Μπάϊντεν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία
“Το νου σας”! Η προτροπή του Α/ΓΕΕΘΑ Κων.Φλώρου προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, ώρες πριν τη δήλωση Μπάϊντεν για την Γενοκτονία των Αρμενίων . Ο Α/ΓΕΕΘΑ κάλεσε τους Αρχηγούς σε σύσκεψη καθώς υπάρχει ανησυχία για “σπασμωδικές κινήσεις” από την πλευρά της Τουρκίας, μετά από τις δυσμενείς εξελίξεις που έχει να αντιμετωπίσει το καθεστώς Ερντογάν σε μία σειρά θεμάτων.

Ποια είναι αυτά:
•Ψυχρότητα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση αποκλεισμού της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.
•Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών στη Γερμανία με ισχυροποίηση των Πράσινων

Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλης Τρίτης

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Σήμερα ο τροπάριο της Κασσιανής της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης γυνής.

Σε πάρτυ που οργάνωσε η μητριά του αυτοκράτρα Θεοφίλου για να επιλέξη κοπέλα που θα την έκανε σύζυγο, συμμετείχε και η πανέμορφη και πανέξυπνη Κασσιανή.

Ο νεαρός αυτοκράτορας πλησιάζοντας τη Κασσιανή της είπε: «Ως άρα δια γυναικός ερρύη τα φαύλα», δηλαδή, «Από μία γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα κακά», υπονοώντας την Εύα. Η ετοιμόλογη Κασσιανή, τάπωσε τον αυτοκράτορα: «Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα», τουτέστιν, «Και από μία γυναίκα προήλθαν τα καλλίτερα», αναφερόμενη σαφώς στην Παναγία.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ


Στη Θράκη ο πρώτος ευκτήριος οίκος Αλεβιτών 

Η Μεγάλη Τρίτη και το τροπάριο της Κασσιανής - Πού είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα
Η παραβολή των «Δέκα Παρθένων» και τα ελληνικά έθιμα
Στην προνοητικότητα και την εγρήγορση είναι αφιερωμένη η Μεγάλη Τρίτη. Αυτό γίνεται με την παραβολή των δέκα παρθένων και το υπέροχης ποιητικής ομορφιάς τροπάριο της Κασσιανής.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.