Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μία ανατροπή ζωής ενός φτωχού αγοριού

 

Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλης ΤετάρτηςH Γενοκτονία των Aρμενίων και οι κοινοί αγώνες με τους Έλληνες της Ανατολής


ΔΡ. ΒΛΆΣΣΗΣ ΑΓΤΖΊΔΗΣ


 Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική κυβέρνηση έχει μεγάλη συμβολική αξία. Κατ’ αρχάς υπήρξε μια οφειλόμενη απόδοση τιμής προς τον μαρτυρικό πληθυσμό, που τα κρίσιμα χρόνια μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εγκαταλείφθηκε κυριολεκτικά από τις μεγάλες χριστιανικές δυνάμεις της Δύσης(συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) στο έλεος των στρατευμάτων του Μουσταφά Κεμάλ. Κατόπιν, έστειλε σαφές μήνυμα προς την εθνικιστική τουρκική ελίτ, η οποία επέλεξε να μετατρέψει σε σύγχρονη ιδεολογική της βάση την ιδεολογία των Νεότουρκων και του παντουρκισμού. 

Ευνοϊκές οι συνθήκες για την απομἀκρυνση των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο μετά την εκλογή Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες

  Η κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, επιβεβαιώνει την ορθότητα της εκτίμησης της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), για επερχόμενες εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου μετά την εκλογή Μπάιντεν.

      Η Ελλάδα «δεν ξεχνά» ότι η Κύπρος βρίσκεται εδώ και 47 χρόνια υπό παράνομη τουρκική κατοχή με τη σιωπηρή ανοχή των ΗΠΑ, πράγμα που ο νέος Πρόεδρος καλείται τώρα να αλλάξει!

Γιατί η Αθήνα και η Λευκωσία υπέκυψαν στους Αγγλοτούρκους;

 


 

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ*

Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε και πέτυχε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πρώτον, για να αναζητήσει λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αρχών και αξιών της Ευρώπης, του κοινοτικού κεκτημένου και των τεσσάρων θεμελιωδών αρχών της ΕΕ σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και για όλους τους νόμιμους κατοίκους της. Ο στόχος ήταν μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση. 

Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία να θωρακιστεί από την υποστήριξη, την αλληλεγγύη και τις αξίες της ΕΕ έναντι της αρπακτικότητας και της επιθετικότητας της Τουρκίας .