Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Είμαστε σήμερα λαός ευσεβής με φόβο Κυρίου στις καρδιές μας

 

Στην «Φιλοκαλία» των ιερών νηπτικών και θεοφόρων Πατέρων, το απαράμιλλο ανθολόγιο της αγίας ημών Πίστεως, «το της θεώσεως όργανον», κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, στον Δ΄ τόμο, στην σελίδα 62, διαβάζουμε τα εξής ψυχωφελή λόγια του αγίου Γρηγορίου του Σιναϊτου:
«Εισίν ουν των συγγραφομένων λόγων, κατά τον μέγα Μάξιμον, τρόποι διάφοροι τρεις, ακατάγνωστοι τε και ακατάκριτοι. Πρώτος, ο δι’ υπόμνησιν εαυτού· δεύτερος, ο προς ωφέλειαν άλλων· τρίτος, ο δι’ υπακοήν συγγραφόμενος…».
Δηλαδή: «Σύμφωνα με τον άγιο Μάξιμο, τρεις είναι οι αδιάβλητες και ακατάκριτες αιτίες για τις οποίες κανείς συγγράφει:

Οι ράγες της διαπραγμάτευσης ενός εκτροχιασθέντος τρένου…

 


Του Σάββα  Ιακωβίδη

Ξαναζούμε σκηνές θεάτρου του παραλόγου, αυτήν τη φορά στην Γενεύη. 

>Πρώτον, είναι να  απορεί κανείς: Μετά από 44 χρόνια αλλεπάλληλων γύρων συνομιλιών για το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΟΗΕ μόλις τώρα αναμένει από τις δύο πλευρές να παρουσιάσουν το όραμά τους για λύση; 

>Δεύτερον, μετά από 47 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, εποικισμού, εθνοκάθαρσης και κραυγαλέας παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΟΗΕ ακόμα αναζητεί λύση στο πρόβλημα;

Αναστασιάδης και Μητσοτάκης (μέσω Δένδια) στη Γενεύη: Δεν μπορούν να επιτρέψουν να χαθεί η Κύπρος….

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ακονίζουν τα μαχαίρια τα μέλη των ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας για να σταυρώσουν τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην περίπτωση που δεν υποχωρήσει αρκετά στις απαιτήσεις της κατοχικής Τουρκίας.

Αν δεν με πιστεύετε περιμένετε να διαβάσετε τα σχετικά δημοσιεύματα τις επόμενες ημέρες. Πάντα είναι περίπου τα ίδια και υπογείως εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα. Μόνιμη επωδός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί λύση. Εννοούν, βεβαίως, τουρκική λύση…

Ο Ερντογάν αποκαλύπτει δημόσια τα σχέδια του και ουδείς δίνει σημασία: Θα προσκυνήσει τον Μπάιντεν;

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal


Είπε μία-δυό κουβέντες ο Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο λίγοι έδωσαν σημασία, -δεν είμαι βέβαιος αν κάποιος την είδε- αλλά και οι δημοσιογράφοι δεν την εντοπίσαμε έγκαιρα. Βασικά δείχνει και την πορεία που αποφάσισε να πάρει ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας.

Το μέλλον του Εθνικού χώρου του Ελληνισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο

 


 

Γράφει ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται αυτήν την περίοδο μπροστά σε καθοριστικές αποφάσεις και κινήσεις στην διπλωματική και την στρατηγική «σκακιέρα», τόσο για την κατοχύρωση και προσδιορισμό των απειλούμενων θαλασσίων δικαιωμάτων τους, όσο και για το τραγικά διαιωνιζόμενο θέμα της κατοχής και διχοτόμησης της Κύπρου.

Οι κινήσεις που θα γίνουν και οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα θα θα καθορίσουν πιθανότητα τα «λιμνάζοντα» θέματα της εθνικής μας πορείας οριστικά ή για απροσδιόριστα μεγάλο διάστημα στο μέλλον.