Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΣΚΟΠΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πριν μερικές ημέρες, σε επίσημη τελετή στα Σκόπια, η Τουρκία παρέδωσε 7.400 σύγχρονες στολές μάχης τύπου Gore-Tex και ένα μεγάλο στρατιωτικό όχημα μεταφοράς τεθωρακισμένων της BMC.

 Καταρρίπτεται το αφήγημα των πρωτεργατών της "συμφωνίας" Κοτζιά και των παρατρεχάμενων αυτών περί αποκοπής των Σκοπίων από την Τουρκία. 

Αμερικανική φόρμουλα:”Απενεργοποίηση των τουρκικών S-400 με αντάλλαγμα τη διχοτόμηση της Κύπρου”! Κ.Αδάμ

  


Η παράνομη και – μέχρι στιγμής- εκτός ΟΗΕ και Διεθνούς Δικαίου, τουρκική πρόταση για τη «λύση» των δύο κρατών στην Κύπρο, δηλαδή της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμησης της νήσου, αποτελεί ήδη στοιχείο παρασκηνιακής  και ανιχνευτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ουάσιγκτων  και την Άγκυρα.

Απόλυτα έγκυρες υψηλόβαθμες πηγές επιμένουν ότι από την στιγμή, που ο γ γραμματέας του ΟΗΕ επέτρεψε στην Τουρκία και τους Τ/Κυπρίους να θέσουν στο τραπέζι της άτυπης Πενταμερούς την κόκκινη γραμμή τους για δύο κράτη στην Κύπρο, η αμερικανική διπλωματία

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι της Τουρκίας

 Nέο χτύπημα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου Δημοκρατικοί βουλευτές εισήγαγαν στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες όπου γίνεται σαφής αναφορά στην κατάσταση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι βουλευτές Κάρολιν Μαλόνεϊ και Γκας Μπιλιράκης, οι οποίοι είναι και μέλη της επιτροπής του Κογκρέσου για ελληνικά ζητήματα, ονομάζεται Turkey and Ecumenical Patriarchate Religious Freedom Act of 2021.

Ο «ταχυδακτυλουργός» Ερντογάν 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ

    


                          Δημήτρη Κ. Μπάκα                                         

 Η ίδρυση της Κιβωτού μας  είναι  συλλογικό αποτέλεσμα και αποβλέπει στη διάδοση της Ολιστικής Παιδείας, που αποσκοπεί στη συγκρότηση προσώπων με συνείδηση του συνανήκειν. 

Η θριαμβεύουσα τεχνολογία σε συνδυασμό με την άκρως εξειδικευμένη εκπαίδευση και η ταυτόχρονη θεοποίηση του χρήματος και του οικονομικού κέρδους, συρρίκνωσαν την ανθρωπιστική παιδεία και αγωγή που αποβλέπουν στην ανάπτυξη της ανθρωπινότητας, ως ύπατης αξίας. Συνέπεια  ο  άνθρωπος κατέστη «εργαλείο» παραγωγής κέρδους και καταναλωτικό ον. Αδρανοποιήθηκαν όλες οι πηγές της ανθρώπινης καλλιέργειας και ταυτότητας, κλασσική φιλοσοφία, θρησκεία, ευγενής πολιτισμός