Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Τα «Ελευθέρια» Αλεξανδρούπολης: Να μην ξεχνούμε την Μεγάλη Θρακική Γη 

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Το ΥΠΠΟ ανακάλεσε την έγκριση...ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!

 


   Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία. 

Γενέθλιος ημέρα της ΚωνσταντινούποληςΣτις 11 Μαΐου είναι η γενέθλιος ημέρα της Πόλης των πόλεων, της Πόλης του Μεγάλου Κωνσταντίνου, διότι στις 11 Μαΐου του έτους 330 μ.Χ. έγιναν τα πάνδημα επίσημα εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης, με την παρουσία του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, του Πατριάρχη Αλεξάνδρου, του κλήρου, και μεγάλου πλήθους λαού. Και το (προσωρινό) όνομα αυτής "Νέα Ρώμη" (Nova Roma).

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ "μακεδονική" γλώσσα; (Νέο άρθρο)Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ" με έδρα στην Αριδαία ιδρύθηκε στα τέλη του 2018, ως παραγόμενο αποτέλεσμα της "συμφωνίας" του Κοτζιά στις Πρέσπες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ "μακεδονική" γλώσσα; (Νέο άρθρο)Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ" με έδρα στην Αριδαία ιδρύθηκε στα τέλη του 2018, ως παραγόμενο αποτέλεσμα της "συμφωνίας" του Κοτζιά στις Πρέσπες.

Αθήνα-Λευκωσία δεν κατάλαβαν ότι άλλαξαν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή μας;

  


ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ*

Ώστε, λοιπόν, η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα αποδυθούν σε εκστρατεία διαφώτισης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, εταίρων μας και άλλων χωρών. Ο στόχος είναι όπως «ασκηθεί επιρροή στην Τουρκία» μετά τις απαράδεκτες και εκτός πλαισίου του ΟΗΕ, θέσεις της, περί λύσης δύο κρατών, κυριαρχικής ισότητας και αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος.

  • Το πλέον εξωφρενικό και ολέθριο: Αποδύονται σε πρωτοφανή υπεράσπιση της αγγλοτουρκοδιζωνικής αντί να διεκδικήσουν απελευθέρωση της Κύπρου.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ "Μακεδονική γλώσσα" στην Ελλάδα!!!Το υπουργείο της Μενδώνη όχι μόνον αναγνωρίζει την ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας" στην Ελλάδα, αλλά προσφέρεται να τους βοηθήσει με χρηματοδοτήσεις για την διάδοση και την προβολή της.
Είναι επικίνδυνοι.
Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για τη δημιουργία "μακεδονικής" μειονότητας στη Βόρειο Ελλάδα και τη Μακεδονία.
Αυτό σημαίνει εστίες αποσταθεροποίησης.
Η Ελλάδα έχυσε ποταμούς αίματος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας...

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Και κατά τον ρουν των γεγονότων…


Logo

 

Και κατά τον ρουν των γεγονότων…

 

 

Από τον Χρήστο Μπολώση

 

 

Το 1962 προβλήθηκε η Ελληνική ταινία με τίτλο «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», της Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλος και σενάριο της αξεπέραστης δυάδας Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη.

Το θέμα της ταινίας ήταν η χαλάρωση των ηθών της τότε εποχής, (ε ρε και να ζούσαν τώρα) και ο αγώνας που έκανε ο Θόδωρος (Μίμης Φωτόπουλος) να προστατεύσει την κόρη του Χριστίνα (Σμαρούλα Γιούλη), από το… κατρακύλισμα.

Επιστολή Παμμακεδονικών για προσβολή του εθνικού μας συμβόλου από τους Σκοπιανούς

 
Η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου (και Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ) Νίνα Γκατζούλη απέστειλε στον πρέσβη της Ελλάδος στα Σκόπια Ρούσσο Κουντούρο επιστολή σχετικά με την άκρως προσβλητική παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου από Σκοπιανό πολίτη. 

Την επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ΜΜΕ,  υπογράφουν οι:

ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821

 

N. I. Μέρτζος


Εορτάζοντας τα διακόσια χρόνια από το 1821 παρουσιάζουν ενδιαφέρον ορισμένα  στάδια που διήνυσε το Γένος πριν και μετά την Εθνεγερσία. 

Ορισμένα προεπαναστατικά μεγέθη είναι χαρακτηριστικά. Ο θρυλικός Δρόμος της  Μετάξης από την Κίνα κατέληγε με τον βόρειο άξονά του στην Τραπεζούντα και στη  Σαμψούντα του Πόντου από όπου τα πολύτιμα εμπορεύματά της μεταφέρονταν στην Ευρώπη  με πλοία. Άδειες ναυσιπλοΐας στον Εύξεινο και στα Στενά του Βοσπόρου η Πύλη χορηγούσε  αποκλειστικά σε Ρωμιούς από το έτος 1581 μέχρι και το 1799. 

Έλληνες Φαναριώτες ορίζονταν Ηγεμόνες υποτελείς στην Πύλη στις αυτόνομες  Ηγεμονίες της Βλαχίας και της Μολδαβίας αδιαλείπτως μεταξύ 1721-1821.