Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ "μακεδονική" γλώσσα; (Νέο άρθρο)Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ" με έδρα στην Αριδαία ιδρύθηκε στα τέλη του 2018, ως παραγόμενο αποτέλεσμα της "συμφωνίας" του Κοτζιά στις Πρέσπες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ "μακεδονική" γλώσσα; (Νέο άρθρο)Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ" με έδρα στην Αριδαία ιδρύθηκε στα τέλη του 2018, ως παραγόμενο αποτέλεσμα της "συμφωνίας" του Κοτζιά στις Πρέσπες.

Αθήνα-Λευκωσία δεν κατάλαβαν ότι άλλαξαν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή μας;

  


ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ*

Ώστε, λοιπόν, η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα αποδυθούν σε εκστρατεία διαφώτισης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, εταίρων μας και άλλων χωρών. Ο στόχος είναι όπως «ασκηθεί επιρροή στην Τουρκία» μετά τις απαράδεκτες και εκτός πλαισίου του ΟΗΕ, θέσεις της, περί λύσης δύο κρατών, κυριαρχικής ισότητας και αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος.

  • Το πλέον εξωφρενικό και ολέθριο: Αποδύονται σε πρωτοφανή υπεράσπιση της αγγλοτουρκοδιζωνικής αντί να διεκδικήσουν απελευθέρωση της Κύπρου.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ "Μακεδονική γλώσσα" στην Ελλάδα!!!Το υπουργείο της Μενδώνη όχι μόνον αναγνωρίζει την ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας" στην Ελλάδα, αλλά προσφέρεται να τους βοηθήσει με χρηματοδοτήσεις για την διάδοση και την προβολή της.
Είναι επικίνδυνοι.
Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για τη δημιουργία "μακεδονικής" μειονότητας στη Βόρειο Ελλάδα και τη Μακεδονία.
Αυτό σημαίνει εστίες αποσταθεροποίησης.
Η Ελλάδα έχυσε ποταμούς αίματος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας...

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Και κατά τον ρουν των γεγονότων…


Logo

 

Και κατά τον ρουν των γεγονότων…

 

 

Από τον Χρήστο Μπολώση

 

 

Το 1962 προβλήθηκε η Ελληνική ταινία με τίτλο «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», της Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλος και σενάριο της αξεπέραστης δυάδας Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη.

Το θέμα της ταινίας ήταν η χαλάρωση των ηθών της τότε εποχής, (ε ρε και να ζούσαν τώρα) και ο αγώνας που έκανε ο Θόδωρος (Μίμης Φωτόπουλος) να προστατεύσει την κόρη του Χριστίνα (Σμαρούλα Γιούλη), από το… κατρακύλισμα.

Επιστολή Παμμακεδονικών για προσβολή του εθνικού μας συμβόλου από τους Σκοπιανούς

 
Η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου (και Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ) Νίνα Γκατζούλη απέστειλε στον πρέσβη της Ελλάδος στα Σκόπια Ρούσσο Κουντούρο επιστολή σχετικά με την άκρως προσβλητική παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου από Σκοπιανό πολίτη. 

Την επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ΜΜΕ,  υπογράφουν οι:

ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821

 

N. I. Μέρτζος


Εορτάζοντας τα διακόσια χρόνια από το 1821 παρουσιάζουν ενδιαφέρον ορισμένα  στάδια που διήνυσε το Γένος πριν και μετά την Εθνεγερσία. 

Ορισμένα προεπαναστατικά μεγέθη είναι χαρακτηριστικά. Ο θρυλικός Δρόμος της  Μετάξης από την Κίνα κατέληγε με τον βόρειο άξονά του στην Τραπεζούντα και στη  Σαμψούντα του Πόντου από όπου τα πολύτιμα εμπορεύματά της μεταφέρονταν στην Ευρώπη  με πλοία. Άδειες ναυσιπλοΐας στον Εύξεινο και στα Στενά του Βοσπόρου η Πύλη χορηγούσε  αποκλειστικά σε Ρωμιούς από το έτος 1581 μέχρι και το 1799. 

Έλληνες Φαναριώτες ορίζονταν Ηγεμόνες υποτελείς στην Πύλη στις αυτόνομες  Ηγεμονίες της Βλαχίας και της Μολδαβίας αδιαλείπτως μεταξύ 1721-1821.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

 IΡAN

 

1.       Σαουδική Αραβία: Παγιδευμένο στην Υεμένη, το Ριάντ παίζει το χαρτί της διπλωματίας με το Ιράν

https://indicator.gr/saoydiki-aravia-pagideymeno-stin-yemeni-to-riant-paizei-to-charti-tis-diplomatias-me-to-iran

2.       Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με το Ιράν

https://indicator.gr/i-saoydiki-aravia-epivevaiose-oti-diexagei-synomilies-me-to-iran

Η πομακα Αϊσέ ξεφτιλίζει τον τουρκο υφυπουργό στη Θρακη: Να μην ξανάρθεις Εξω οι τούρκοι από την Θράκη Εδώ είναι Ελλάδα(Bίντεο)

 


Τα γυαλιά σε ΟΛΟΥΣ έβαλε η γνήσια Πομάκα η ΑΪΣΕ από την Ξάνθη… 
Στάθηκε περήφανα και θαρραλέα ως Ελληνίδα απέναντι στον απεσταλμένο του Ερντογάν
 τον τούρκο υφυπουργό εξωτερικών, που προκάλεσε χτες και προχτές, σε Θεσσαλονίκη
 και Θράκη και του βροντοφώναξε… 
«Έξω οι τούρκοι από την Θράκη… Να μην ξανάρθει άλλη φορά… 
Εδώ είναι Ελλάδα… ΤΕΡΜΑ»…!

Δείτε το βίντεο:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑ 60% ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣΤα τρομερά στοιχεία στα λύματα της Αττικής: «Αύξηση ψυχοφαρμάκων κατά 60% μέσα στις καραντίνες»

 

O καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, Νικόλαος Θωμαΐδης, μίλησε στο ΦΩΣ σχετικά με τα ευρήματα που εντοπίζουν οι επιστήμονες στα λύματα της Αττικής, κατά την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο.

Ιωάννης Κωττούνιος, Έλληνας λόγιος
 Ο Ιωάννης Κωττούνιος (1572-1657) (στην λατινική υπέγραφε ως Joannes Cottunius ενώ ελληνόγλωσσο κείμενό του φέρει την υπογραφή Κουττούνιος αλλά ήταν γνωστός και ως Κωττούνης) ήταν νεοαριστοτελικός φιλόσοφος και ευεργέτης του 17ου αιώνα από τη Βέροια. Γνώριζε πολλές γλώσσες και θεωρούνταν από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ανθρώπους εκείνης της εποχής.

"Πάροικοι και διαβάται εσμέν πάντες εις τον Κόσμον της Ξενίας, δ' ευχαρίστως τον κοινόν πληρούμεν Νόμον".
Τοιχογραφία του Κωστή Μελετιάδη, του έτους 1896, έτσι όπως διατηρείται μέχρι σήμερα και βρίσκεται στο αρχοντικό της οικογένειας Αδάμ (με σημερινό ιδιοκτήτη τον κ. Τεομάν Εβτσί), και το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν ξενοδοχείο στη Σινασό της επαρχίας της Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Αποκάλυψη ράπισμα για την Τουρκία: Σε ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 αναφέρονται ονομαστικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες

 Για πρώτη φορά αποσπάσματα από το ΦΕΚ της Ιταλικής 
Κυβέρνησης του 1936 που περιέχει όλα τα «ιταλικά νησιά του 
Αιγαίου» (Δωδεκάνησα) – Σαφής αναφορά στα Ίμια (immio Megalo,
 immia Micro) – Ιταλική, άρα ελληνική σήμερα και η Τσούκα όπως 
είχαμε γράψει – Ο πληθυσμός των μεγαλύτερων νησιών των 
Δωδεκανήσων – Γνωρίζει το ΥΠΕΞ τα στοιχεία αυτά;
Ένα από τα πάγια επιχειρήματα των Τούρκων όταν αναφέρονται
 στις, δήθεν γκρίζες ζώνες και τα «αμφισβητούμενα» νησιά του 
Αιγαίου, είναι ότι αυτά δεν καταγράφονται ονομαστικά σε καμία 
Συνθήκη. Η ελληνική πλευρά, συνήθως δεν απαντά ή αρκείται σε
 γενικόλογες αναφορές.