Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Αμερικανική φόρμουλα:”Απενεργοποίηση των τουρκικών S-400 με αντάλλαγμα τη διχοτόμηση της Κύπρου”! Κ.Αδάμ

 της Κύρας Αδάμ

Η παράνομη και – μέχρι στιγμής- εκτός ΟΗΕ και Διεθνούς Δικαίου, τουρκική πρόταση για τη «λύση» των δύο κρατών στην Κύπρο, δηλαδή της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμησης της νήσου, αποτελεί ήδη στοιχείο παρασκηνιακής  και ανιχνευτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ουάσιγκτων  και την Άγκυρα.

Απόλυτα έγκυρες υψηλόβαθμες πηγές επιμένουν ότι από την στιγμή, που ο γ γραμματέας του ΟΗΕ επέτρεψε στην Τουρκία και τους Τ/Κυπρίους να θέσουν στο τραπέζι της άτυπης Πενταμερούς την κόκκινη γραμμή τους για δύο κράτη στην Κύπρο, η αμερικανική διπλωματία δεν θα απορρίψει, τουναντίον, θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και τα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν για την ίδια,  από την υποστήριξη της λύσης των δυο κρατών , τουτέστιν της διχοτόμησης της Κύπρου.

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι της Τουρκίας

  


Νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τη προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέναντι στις τουρκικές αυθαιρεσίες ανέλαβαν οι επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο (Hellenic Caucus). Πρόκειται για ένα διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή της δημοκρατικής βουλευτή Κάρολιν Μαλόνεϊ και του ρεπουμπλικάνου βουλευτή Γκας Μπιλιράκη. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει την Τουρκία υπόλογη για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ


Το ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.

Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!
Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.

Απόφαση σταθμός της ΕΕ: Ενέκρινε έντομα ως ...τρόφιμα!!!

 


 

Τα «Ελευθέρια» Αλεξανδρούπολης: Να μην ξεχνούμε την Μεγάλη Θρακική Γη 

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Το ΥΠΠΟ ανακάλεσε την έγκριση...ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!

 


   Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία. 

Γενέθλιος ημέρα της ΚωνσταντινούποληςΣτις 11 Μαΐου είναι η γενέθλιος ημέρα της Πόλης των πόλεων, της Πόλης του Μεγάλου Κωνσταντίνου, διότι στις 11 Μαΐου του έτους 330 μ.Χ. έγιναν τα πάνδημα επίσημα εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης, με την παρουσία του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, του Πατριάρχη Αλεξάνδρου, του κλήρου, και μεγάλου πλήθους λαού. Και το (προσωρινό) όνομα αυτής "Νέα Ρώμη" (Nova Roma).