Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ. ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΝ ΕΠΙ ΤΩ ΧΕΙΡΟΝ ΠΛΑΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ

 


«Εις τους έσχατους καιρούς οι ευσεβείς θα διωχθούν. Οι πονηροί άνθρωποι και οι γόητες θα προκόψουν επί τω χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι»

 

Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Ἀδελφοί μου, θ’ ήθελα μόνο νὰ σᾶς δείξω τὴν ἑρμηνεία τοῦ χωρίου αὐτοῦ, τῆς προφητείας τοῦ ἀποστόλου Παύλου, ὁ ὁποῖος εἶπε, ὅτι ἐν τοῖς ἐσχάτοις χρόνοις, ὅταν πλησιάζῃ πλέον νὰ σημάνῃ τὸ μεγάλο σήμαντρο τῆς δευτέρας παρουσίας, ὅτι τότε, λέει, οἱ μὲν εὐσεβεῖς θὰ διωχθοῦν, οἱ δὲ πονηροὶ καὶ γόητες καὶ ἀπατεῶνες θὰ προκόψουν.

―Ναί, καλὰ αὐτά, θὰ πῇς, πάτερ μου. Ἀλλὰ ἡμεῖς είμεθα ρεαλισταί, ἐμεῖς εἴμεθα πραγματισταί. Ἐμεῖς δὲ᾿ ζοῦμε στὰ ὄνειρα· ἐμεῖς βλέπουμε τὴν πραγματικότητα. Τί νὰ τὴν κάνω τὴν ἀρετή;

Ένα άδειο πουκάμισο για τις Πρέσπες

 


Δημήτρης Γιάννος

Η εκκρεμότητα της κύρωσης των συμβάσεων 

Πολύ συζήτηση γίνεται για τα Μνημόνια που εκκρεμούν προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή, τρεις συμφωνίες με τα Σκόπια, που αφορούν την επιτάχυνση ένταξή τους στην ΕΕ, την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την αστυνόμευση του εναέριου χώρου τους, συμφωνίες που υπογράφηκαν στα Σκόπια από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου 2 χρόνια πριν, στις 2-4-2019, σε συνέχεια της περιβόητης συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι διμερείς αυτές διεθνείς συμβάσεις (αρ. 2 παρ. 1α της Σύμβασης της Βιέννης), παρά την υπογραφή τους και των δεδομένων ρυθμίσεων που ενσωματώνουν, δεν μπορούν να έχουν ισχύ και να παράξουν αποτελέσματα, ούτε να ενσωματωθούν στο εσωτερικό μας δίκαιο, χωρίς κυρωτικό νόμο, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.

Φρεγάτες: Ρελάνς των Γάλλων! Δίνουν Belh@rra με... Scalp Naval - Οι πύραυλοι που χτυπούν... Άγκυρα


ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 7

 


Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός…

 

Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!