Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ο Φιλελληνισμός της Ελληνικής Επανάστασης


Ο Φιλελληνισμός της Ελληνικής Επανάστασης Υπό κ. Σκαρβέλη Δημητρίου, Ακαδημαϊκού, Στρατηγού ε.α. και Επιτίμου Α/ΓΕΕΘΑ Φιλελληνισμός υπήρχε πάντοτε και οφείλετο κυρίως στη συμπάθεια και το θαυμασμό της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά και του αναπτυχθέντος τότε πολιτισμού. 

Στην περίπτωση όμως της Ελληνικής Επανάστασης, η εμφάνισή του υπήρξε ιδιαίτερα έντονη και έλαβε μια πολύ έμπρακτη μορφή, με συμμετοχή σ’ αυτήν προσώπων που διέθεταν κατά το πλείστον μεγάλη οικονομική επιφάνεια, και επομένως στήριξαν τον αγώνα με υλική, κυρίως στρατιωτική, βοήθεια και τέλος με πολιτική στήριξη από κράτη της Ευρώπης. 

Η Ουάσιγκτον απαντά στον Ακάρ μέσω της Hellas Journal για τους S-400: Να εγκαταλείψετε το ρωσικό σύστημα αμέσως

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση της, ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού ηγέτη με τον Ταγίπ Ερντογάν, σε ότι αφορά την αγορά, την κατοχή και την εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, αλλά και για άλλα ζητήματα που άπτονται των αμερικανο-τουρκικών θέσεων.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι για το θέμα των S-400 η πολιτική παραμένει η ίδια και η Άγκυρα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το ρωσικό σύστημα. Η Άγκυρα, ως γνωστό, παραβιάζει τις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ και τους κανόνες που έθεσε το Κογκρέσο αναφορικά με την αγορά ρωσικού πολεμικού υλικού.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ