Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Η “Διπλωματία” των… μπερδεμένων μηνυμάτων!

 


Γράφει ο Θανάσης Κ.

Το πρώτο μέλημα της Διπλωματίας είναι να πολλαπλασιάζεις τους φίλους σου και να ενισχύεις τις συμμαχίες σου. Όχι να “καλοπιάνεις” τους εχθρούς σου, απογοητεύοντας τους δυνητικούς σου συμμάχους κάθε στιγμή…

Εξωτερική Πολιτική είναι να διεκδικείς γεωπολιτικούς ρόλους για τον εαυτό σου, υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον σου, τέτοιους που να ταιριάζουν με τα συμφέροντα και τις γεωπολιτικές προτεραιότητες άλλων κρατών στην περιοχή. Και να φτιάχνεις συμμαχίες που δίνουν σε σένα ασφάλεια και στην περιοχή σταθερότητα.

Νά ΜΗΝ υπάρξει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Έλλην που να μήν ΔΙΑΒΑΣΕΙ αυτό τό κείμενο! Ούτε ΕΝΑΣ !!!


Χριστούγεννα 1942: Η πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας, κατά των Ελλήνων!

Η Ελλάδα γονατισμένη κάτω από την ναζιστική Κατοχή βιώνει τον χειρότερο λιμό από την εποχή της Αρχαιότητας, με χιλιάδες νεκρούς από πείνα στα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η Τουρκία από τον Ιούνιο του 1941 είχε υπογράψει «σύμφωνο φιλίας» με τη ναζιστική Γερμανία, και ένα χρόνο αργότερα (Ιούνιος 1942) εμπορική συμφωνία για την τροφοδοσία των ναζιστικών δυνάμεων με τα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα (ιδίως χρώμιο).*

Επιστολή Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Κ. Μητσοτάκη

 

 Την απογοήτευση και την βαθιά λύπη τους για την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να  κυρώσει τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων εκφράζουν οι ανά τον κόσμο Μακεδόνες, με ανοικτή επιστολή που απέστειλε η συντονίστρια Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντίθεση των Παμμεκεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου οφείλεται στην κατάφωρη παραβίαση των όρων της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» εκ μέρους των Σκοπίων και στην έλλειψη οποιασδήποτε ελληνικής αντίδρασης που στηρίζεται τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στην ίδια την «Συμφωνία».

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Παραθέτουμε ένα ιστορικό ντοκουμέντο, για να μάθουν οι νέοι (όσα κάποιοι θέλησαν να σβήσουν από τις σελίδες της ιστορίας μας) και για να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι.

 

Ο τ. Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τον Δεκέμβριον του 1944, απεκάλεσε το ΚΚΕ “Το Κόμμα του Εγκλήματος και της Προδοσίας”, την δε 24η Αυγούστου 1949, που είχε κριθεί η μητέρα των μαχών ΓΡΑΜΜΟΥ-ΒΙΤΣΙΟΥ, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος είπε στο διάγγελμά του μεταξυ άλλων……