Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Το Καστελόριζο, το νέο θύμα των δηλώσεων Δένδια στην Άγκυρα

Της Κύρας ΑδάμΜετά τη Συνθήκη της Λωζάννης ήρθε η σειρά της Συνθήκης των Παρισίων να μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας. Η Τουρκία καταγγέλλει τώρα διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει και τη Συνθήκη των Παρισίων, στοχεύοντας ευθέως το Καστελόριζο, με την ελληνική κυβέρνηση να γεύεται τώρα τις καταστροφικές συνέπειες των δηλώσεων Δένδια στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα:
Επτά ημέρες μετά τις ζητωκραυγές Δένδια στην Άγκυρα, στις 22 Απριλίου 2021, η Τουρκία ενημέρωσε εγγράφως τη διεθνή κοινότητα και όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη των Παρισίων1947 διότι εκτελεί στρατιωτική ΑΣΚΗΣΗ στο νησί Μέις ( Καστελόριζο), μολονότι η Συνθήκη επιβάλει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης στο νησί».

ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ», ΤΟ «ΗΘΙΚΟ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ                Δημήτρη Κ. Μπάκα

 

Όταν λέμε «ηθική», κατά κανόνα,  εννοούμε τη συνείδηση χρέους, όπως εμφορείται, την αισθάνεται και την τηρεί άγρυπνα, μια αναπτυγμένη  ανθρώπινη  προσωπικότητα με αναπτυγμένο ηθικό φρόνημα.  Μία ανθρώπινη ηθική στάση ζωής αυτόνομη, η οποία  δεν έχει ανάγκη από εξωτερικά ερείσματα ή την αναγνώριση άλλων, αλλά το κύρος της αναδύεται από την προσωπική βούληση και προαίρεση.  Ένα είδος ιερότητας που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ως πρόσωπο.

Τη νομιμότητα θεωρούμε ως προς  τους κανόνες του καλούμενου   θετού  Δικαίου και δεν την ταυτίζουμε με τη δικαιοσύνη, η οποία ως αρετή ανήκει στη σφαίρα της ηθικής.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 77

24   Μαϊου,  2021Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας,

Γενικά τα νέα μας εδώ, για τον Κορωνοϊό, είναι αρκετά καλά, αφού έχουν
εμβολιασθεί τουλάχιστον το 52% του πληθυσμού της Χώρας και οι περισσότερες
Πολιτείες να ανακοινώνουν κάθε ημέρα δραματικά λιγότερα κρούσματα η
θανάτους, και έτσι έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις και επαγγέλματα
και σταδιακά ερχόμαστε πίσω στην κανονικότητα και καθημερινότητα μας όπως
και πριν τον κόβιτ-19!...