Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ:

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ;

Δρ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ (*)

Το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο αναβάθμισε δραματικά τον τουρκικό επεκτατισμό σε όλα τα μέτωπα, επιχειρεί να εκτρέψει την επίλυση και του Κυπριακού από την θεσμοθετημένη πορεία του, στο πλαίσιο των συνομιλιών υπό του ΟΗΕ για μία Διζωνική και Δικοινοτική Ομοσπονδία και να νομιμοποιήσει την εισβολή και την 47χρονη κατοχή του 37% της κυπριακής επικράτειας, με την πρόταση-καραμέλα, των δύο ανεξάρτητων κρατών!

ΙΗΑ προς τον Πρωθυπουργό: Μεγάλο σφάλμα η ψήφιση μνημονίων για τα Σκόπια

  DELAWARE

www.professors-Phds.com email: IHAHellas@gmail.com.


Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κοινοποίηση:

Μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΜΜΕ

27 Μαΐου 2021

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Tο Ιnternational Hellenic Association (ΙΗΑ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, 4.000 περίπου μέλη Ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο και με καταστατικό σκοπό την εθελοντική υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Οι Γερμανοί Πράσινοι αλλάζουν το πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη: Καταγγέλουν τον Σόιμπλε για την ανθελληνική του στάση

 


 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ

Περίπου 120 ημέρες απομένουν ως τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία και δύο πράγματα είναι σίγουρα: Το πρώτο είναι ότι οι Πράσινοι, που βρίσκονται εκτός εξουσίας από το 2005, είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στη Γερμανία που είναι εγγυημένο πως θα μετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση.

Το δεύτερο είναι πως έχει γίνει πλέον σαφές ποια θα είναι -κατ` αρχήν- η διάδοχος της Ανγκελα Μέρκελ ως κορυφαία γυναίκα πολιτικός της Γερμανίας. Αν και εκτός από αυτό, η υποψήφια των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί την Μέρκελ και στην καγκελαρία.

Με αφορμή μία ανακοίνωση: Μπας και άλλαξε η αμερικανική πολιτική για την περιοχή μας και δεν πήραμε είδηση;

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο σκοπός της επίσημης ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου. Εκδόθηκε χωρίς να υπάρξει ερώτηση ή δημοσιογραφικό αίτημα…

Αλλά, όποιος και αν ήταν πρόκειται για μία εντυπωσιακή ανακοίνωση, που θα πρέπει να εκνεύρισε πολύ τους Τούρκους. Διότι στην πραγματικότητα, έχουμε μία ισχυρή και καραμπινάτη αναγνώριση από την υπερδύναμη του ρόλου και της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μεσόγειο.

Κάτι βρωμάει στη «Φαμίλια» Ερντογάν

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Μετά το (δήθεν) πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία επιβλήθηκε απόλυτη κυριαρχία του Ρ. Τ. Ερντογάν με καθεστώς «έκτακτης ανάγκης», η οποία επισφραγίστηκε και τυπικά με το κάλπικο συνταγματικό δημοψήφισμα της Κυριακής 16 Απριλίου 2017, όπου το «ΝΑΙ» στις υπερεξουσίες του Ρ.Τ. Ερντογάν είχε την υποχρεωτική υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των τουρκικών ΜΜΕ και μαζική νοθεία κυρίως στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας η οποία επιβεβαιώνεται από τις καταγγελίες διεθνών παρατηρητών «για σοβαρές παρατυπίες που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα». Επίσημα, το «ΝΑΙ» στις υπερεξουσίες Ερντογάν «εγκρίθηκε» με 2,8% διαφορά από το «ΟΧΙ».