Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 Στο “Χρονικόν” του, ο Γεώργιος Φραντζής περιέγραφε όλα τα γεγονότα της περιόδου μεταξύ 1413 και 1477, ένα πολύτιμο ιστορικό υλικό, για μια από τις σημαντικότερες περιόδους στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

 

Μεταξύ άλλων, δεν θα μπορούσε να λείπει μια λεπτομερέστατη αναφορά στην πολιορκία και άλωση της Κωνσταντινούπολης, το Μάιο του 1453. Από τις περιγραφές αυτές, αξίζει να σταθούμε στο βράδυ της 28ης Μαΐου, την παραμονή της άλωσης, όταν όλοι οι κάτοικοι της πόλης διέβλεπαν το επικείμενο τέλος, την ήττα.

Τελευταία νέα!..
Αγαπητοί μου φίλοι

 Όπως σα είχα γράψει πριν μερικές εβδομάδες ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor, αναβάθμισε το χρέος της Ελλάδας και φυσικά μαζί με αυτό και τις Ελληνικές τράπεζες.
 Αυτό δεν έγινε τυχαία…. Έμαθα τελευταία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί πάρα πολύ να φέρει στην Ελλάδα και να συνεργασθεί με την εταιρεία επενδύσεων Charles Schwab Corp. για επενδύσεις στην Ελλάδα.

 Σας πληροφορώ ότι η εταιρεία αυτή ενδιαφέρεται και διαπραγματεύεται μόνο «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στις καλύτερες περιοχές όλου του κόσμου!...
Αγοράζει, αλλά και στην κατάλληλη στιγμή ….πουλάει! 
 Τώρα, εάν αυτά είναι επενδύσεις η όχι, αυτό θα το κρίνετε εσείς!! 

Αρχαίο DNA «μίλησε»: Οι σημερινοί Έλληνες όμοιοι γενετικά με πληθυσμούς Β. Αιγαίου του 2.000 π.ΧΠαγκόσμια οργή από την αποκάλυψη του Φάουτσι για τον Κορωνοϊό και εμπλοκή ύποπτης ΜΚΟ


Κ.Μητσοτάκης: «Συζητάμε με το Βερολίνο την μονιμοποίηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα επί πληρωμή»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως συζητάει με το Βερολίνο την επιστροφή όσων παράνομων μεταναστών έχουν διαφύγει προς την ΕΕ και τη μονιμοποίηση τους στην Ελλάδα έναντι πληρωμής, μετατρέποντας ουσιαστικά την χώρα σε ένα απέραντο καταυλισμό αλλοδαπών  και αλλοιώνοντας μία για πάντα το δημογραφικό προφίλ της.