Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Πομάκοι Θράκης προς Τσαβούσογλου: «Είστε ανεπιθύμητος στα χωριά μας»


Ρωμηοί απροσκύνητοι μιλάνε για την Άλωση 

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
    Ο Ιωσήφ Βρυένιος, ονομαστός διδάσκαλος του Γένους μας, σε λόγο του ενώπιον του αυτοκράτορα, τριανταπέντε χρόνια πριν από την Άλωση, όρισε την αιτία, της διαφαινόμενης πτώσης της Πόλης, με τα παρακάτω λόγια:

    ’’Όλοι οι Χριστιανοί έγιναν υπερήφανοι, αλαζόνες, φιλάργυροι, φίλαυτοι, αχάριστοι, απειθείς, λιποτάκται, ανόσιοι, αμετανόητοι, αδιάλλακτοι. Έγιναν οι άρχοντες κοινωνοί ανόμων, οι υπεύθυνοι άρπαγες, οι κριτές δωρολήπτες, οι μεσίτες ψευδείς, οι νεώτεροι ακόλαστοι, οι αστοί εμπαίκτες, οι χωρικοί άλαλοι και οι πάντες αχρείοι. Χάθηκε ευλαβής από της γης, εξέλιπε στοχαστής, ουχ εύρηται φρόνιμος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον επέπεσαν εκ δυσμών και εξ ανατολών διάφοροι εχθροί και λυμαίνονται την αυτοκρατορία’’.

Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως

 


Από: Αντιστράτηγο ε.α.  Ιωάννη Κρασσά

«Τὸ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι, οὔτ’ ἐμὸν ἐστίν, οὔτε ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν αὐτῇ, κοινῇ γὰρ ἡ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν». Ἡ ἀπάντηση τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στὸν Μωάμεθ Β΄, ὅταν τοῦ ζήτησε νὰ παραδώσει τὴν Κωνσταντινούπολη .

Τρίτη 29η Μαΐου 1453, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, η «Πόλις» ψυχορραγεί. Ο θάνατος πλανιέται παντού. Στα μισογκρεμισμένα τείχη οι τελευταίοι ηρωικοί πολεμιστές κείνται νεκροί. Άπαντες ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, δολοφονούνται, κακοποιούνται, ατιμάζονται και εξανδραποδίζονται «οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις». 

Ο Ανεπιθύμητος (persona non grata) Επισκέπτης και ο Μεγαλειώδης ΤουρκοΓκεμπελισμός

Η διακεκριμένη Ελληνική ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ με την εξ’ ίσου Ελληνικότατη ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ δεν παύουν να δοκιμάζονται συνεχώς από την Τουρκική ΨΕΥΔΟΛΟΓΪΑ, την Τουρκική ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ, την Τουρκική πολύ πέραν της Γκεμπελίστικης ναζιστικού τύπου ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ κλπ. των Tούρκων υπουργών του κ. Ερντογάν που ανταγωνίζονται όχι μόνο τον αρχηγό τους, αλλά περισσότερο μεταξύ τους  (όπως ο υπουργός Άμυνας, Εσωτερικών, κλπ. αλλά κυριότερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου που καταρρακώνει  κάθε έννοια διπλωματίας!!

Όλοι και όλα στο βωμό της εξαπάτησης του τουρκικού λαού με την πιο φθηνή ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ…

Γιατί το Καρπενήσι λέγεται έτσι αφού δεν είναι νησί;

 


Μαζί με το ψαρονέφρι είναι τα μεγαλύτερα ετυμολογικά μυστήρια της ελληνικής γλώσσας.

Η Ευρυτανία είναι ίσως η πιο άγνωστη περιοχή της Ελλάδας. Είναι από τους μικρότερους νομούς στην Ελλάδα και απλώνεται αποκλειστικά πάνω σε ορεινές εκτάσεις. Ο πληθυσμός του νομού είναι μόλις 20.000 και χωρίζεται διοικητικά δύο δήμους. Είναι επίσης και ένας από τους λίγους νομούς της Ελλάδας που συνορεύουν με άλλους νομούς και δεν έχουν καμία πρόσβαση στη θάλασσα. Παρόλα αυτά η πρωτεύουσα του νησιού έχει ένα πολύ θαλασσινό όνομα κάτι που έχει γεννήσει δεκάδες κρύα αστεία. Ήρθε επιτέλους η ώρα να μάθουμε την ετυμολογία της λέξης Καρπενήσι.

Κ.Μητσοτάκης: «Συζητάμε με το Βερολίνο την μονιμοποίηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα επί πληρωμή»

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως συζητάει με το Βερολίνο την επιστροφή όσων παράνομων μεταναστών έχουν διαφύγει προς την ΕΕ και τη μονιμοποίηση τους στην Ελλάδα έναντι πληρωμής, μετατρέποντας ουσιαστικά την χώρα σε ένα απέραντο καταυλισμό αλλοδαπών  και αλλοιώνοντας μία για πάντα το δημογραφικό προφίλ της.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως θα συζητήσει την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από την Ελλάδα, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια», επιβεβαιώνοντας και τον μόνιμο χαρακτήρα της εγκατάστασής τους στη χώρα.