Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, με ανακοίνωσή του που υπογράφει ο πρόεδρός του Ιμάμ Αχμέτ:


Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες), για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια.

ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΓΑΣΗ - ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ (ΟΣΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ) : Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ


                        Πόνημα ελάχιστον  του Ευαγγ. Γριβάκου,  Αντιστρατήγου ε.α- Νομικού

Device of the Palaiologos Dynasty.svg

ΕΜΒΛΗΜΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ

  Ας γυρίσουμε τις δέλτους της Ιστορίας προς τα οπίσω, την εποχή  της τελευταίας  δυναστείας των Παλαιολόγων, με χαρακτηριστικό την μεγάλη εδαφική συρρίκνωση της βυζαντινής αυτοκρατορίας.To έτος 1391,  μετά τον θάνατο του Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγου,  ανήλθε στον θρόνο ο γεννηθείς το 1350 στην ΚΠολη γιός του Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος, αφού  εξουδετέρωσε τις απόπειρες συγγενών του για αμφισβήτηση της   διαδοχής.

Στα τέλη του 1390 και ολίγον προτού στεφθεί αυτοκράτωρ, ο Μανουήλ παντρεύτηκε την τότε εικοσάχρονη Ελένη Δραγάση, θυγατέρα του ηγεμόνα του σημερινού βουλγαρικού τμήματος της βορειοανατολικής Μακεδονίας στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Αξιού και Στρυμόνα και ενός από τους κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη Στεφάνου Δουσάν.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ : H ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΡΕΤΟΚΤΟΝΟΣ


  Η διαφθορά, με την ανάλογη σχετική ερμηνεία του όρου χρονολογικά,  είτε από τη φύση του ανθρώπου, σαν «ένστικτο» επιβίωσης σε  πρωτόγονα περιβάλλοντα, είτε μέσω εξωγενών επιδράσεων, κοινωνικών  παραγόντων, παιδείας κ.λπ., εμφανίζεται από  

την αρχή της ανθρώπινης ομάδας, κοινότητας,  

κοινωνίας. ‘Η, καλύτερα, εμφανίζεται από την  

«πτώση» του ανθρώπου από τον  

«Παράδεισο» και προφανώς είναι οφιγενής,  

αφού ο όφις παραπλάνησε τον Αδάμ και  

την Εύα, και ακολούθησε η τραγωδία της  

τραγωδίας. (Τώρα, γιατί ο Θεός διατηρούσε και  

«διεφθαρμένο» όφι στον Παράδεισο, ίσως το  

γνωρίζουν οι ειδικοί, οι Θεολόγοι).

Άπλωσε, δάσκαλε, «την της αγάπης σαγήνην»

 


 

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Μέλος του ΙΗΑ

«Εσύ που πήρες την απόφαση να γίνεις δάσκαλος, έτσι κι έτσι έχεις δώσει, ως τώρα, πολλές εξετάσεις. Θυμήσου, προτού ν’ αρχίσεις την δουλειά σου, να κάμεις και μια τελευταία εξέταση, όχι μπροστά σε επιτροπές και καθηγητές, παρά μονάχος, ολομόναχος με τον εαυτό σου. Ρίξε μια ματιά στην ψυχή σου και κοίταξε: Καίει εκεί μέσα άσβηστη κι ασάλευτη η λαχτάρα για τον άνθρωπο; Τότε πάει καλά κι ευλογημένη η απόφασή σου.

Το κάψιμο των βιβλίων…


 Διαβάζω σε «προοδευτική» (τρομάρα της) ιστοσελίδα: «Η 10η Μάη 1933 είναι μια σκοτεινή μέρα για τον πολιτισμό. Είναι η μέρα που το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας οργανώνει την πρώτη δημόσια πυρά για το κάψιμο δεκάδων χιλιάδων βιβλίων. Πέντε χιλιάδες φοιτητές της χιτλερικής νεολαίας καίνε σχεδόν πενήντα χιλιάδες βιβλία».

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Από κοντά και άλλη καραπροοδευτική (κι’ αυτής τρομάρα της) ιστοσελίδα γράφει κλαίγοντας και μοιργιολογόντας: «16 Αυγούστου 1936: Το κάψιμο των βιβλίων από τον φασίστα Μεταξά, «πατέρα» των Χρυσαυγιτών. Μία από τις πρώτες ενέργειες της δικτατορίας, δώδεκα ημέρες μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, ήταν να προχωρήσει στο κάψιμο βιβλίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΕνώ μαίνεται ο Εμφύλιος Πόλεμος, το κατακαημένο Μεσολόγγι αμύνεται ολομόναχο  το 1826. Το πολιορκούν ο Ιμπραήμ πασάς της Αιγύπτου και ο Κιουταχής πασάς με ισχυρές  δυνάμεις πεζικού, ιππικού και πυροβολικού. Ανάμεσα στους Ελεύθερους Πολιορκημένους  είναι πολλοί Βλάχοι από την Πίνδο με κορυφαία την Σαμαρίνα και τον Ασπροπόταμο.

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 DELAWAREUSA

http://www.professors-Phds.com – emailIHAHellas@gmail.com.

Πρoς τον 

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 

Kύριο Κωνσταντίνο Τασούλα 

31 Μαίου 2021

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Το International Hellenic Association (IHA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Η.Π.Α., με 4000 μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο και με καταστατικό σκοπό την εθελοντική υποστήριξη της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

To IHA, ως οργάνωση της διασποράς, θα ήθελε να εκφράσει την απογοήτευση του για το γεγονός ότι από την μεταπολίτευση του 1974, Έλληνες πολίτες  που διαμένουν στο εξωτερικό και που νομιμοποιούνται να ψηφίζουν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.