Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Καππαδοκία!Χώρα ενός μυθικού τοπίου λαξευτών μέσα στους βράχους κατοικιών, εκκλησιών και μοναστικών χριστιανικών κοινοτήτων. Χώρα των υπόγειων πολιτειών, σκαμμένων και οργανωμένων σε επτά και περισσότερα ακόμη επίπεδα βάθους κάτω από την επιφάνεια του εδάφους∙ μέσα στη στερεοποιημένη, εδώ και χιλιάδες χρόνια, λάβα που ξέρασε πάνω στο υψίπεδο της Καππαδοκίας, ο εκρηκτικός γίγαντας Αργαίος, από το ύψος των 3.916 μέτρων της άλλοτε ηφαιστειώδους και σήμερα «αιώνια», με τα ανθρώπινα μέτρα, χιονοσκεπούς βουνοκορυφής του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ... Ιούνιος 1913... Η Μάχη της Ρωσίας να πάρουν οι Βούλγαροι την Καβάλα που μόλις είχε απελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός...!!! 

ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΤΕΡΟΕπανάσταση Πνεύματος!

 Στη Θράκη η ουσία της επίσκεψης

  Με λίγη καλή προσπάθεια και περισσότερη διάθεση, η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχετικά «ανέφελη… Ο ίδιος φρόντισε με συνέντευξη στο «Βήμα» να στείλει μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι δεν ερχόταν για  καβγά μπροστά στις κάμερες, καταφεύγοντας σε αόριστες και επιδεχόμενες ερμηνεία κατά το δοκούν τοποθετήσεις και διατυπώσεις, αλλά πάντως σε ήπιο και κόσμιο ύφος.